Народна странка

Народна странка и Јеремић: Вучић нас неће ућуткати својим клеветама

Народна странка и Јеремић: Вучић нас неће ућуткати својим клеветама

Изјавом којом се надовезао на нападе истовремено спроведене у неколико медија против председника Народне странке Вука Јеремића и његових најближих сарадника, председник СНС Александар Вучић јасно је поткрепио наше тврдње да је пре неколико дана наредио фронтални медијски напад на тренутно најјачу опозициону странку у Србији, једину која бележи стабилан тренд раста.

Док говори најбезочније измишљотине о Јеремићу, поред Вучића стоји директор Путева Србије Зоран Дробњак, који је правоснажно осуђен на годину дана затвора због злоупотребе положаја и који је добио три године забране обављања послова у државним органима.

„По истом рецепту по којем је у председничкој изборној кампањи кукавички напао моју супругу тврдећи да је она на челу нарко банде, Вучић сада покушава да конструише да сам на челу некакве међународне банде лопова. Подсетићу га да су у трци за Генералног секретара УН, коју сам упркос његовој личној опструкцији успео да завршим на виском другом месту, сви кандидати за водећу позицију у актуелном међународном поретку прошли детаљна испитивања својих биографија и финансија од стране релевантних служби и институција најмоћнијих држава света - укључујући САД, Русију, Кину, Велику Британију и Француску. Ниједна од њих није у мом случају пронашла ни најмању мањкавост или неправилност. Такође је познато да сам у последњих неколико месеци у више наврата путовао у САД, где сам из породичних разлога провео и последњих неколико недеља. Да постоји било каква сумња америчких органа везаних за моју прошлост, очигледно да је би тим приликама реаговали - а нису. Овај брутални напад доживљавам као израз Вучићеве његове потребе да нас ућутка, али ћу му пружити прилику да докаже своје тврдње на начин како се то ради у грађанским државама са уређеним правосудним системом“, рекао је Јеремић.

Правни тим Народне странке обавестиће јавност о даљим корацима подношења тужбе против председника Србије, што ће се догодити у најближој будућности.

Јавност ће бити информисана и ако се догоди чудо и Вучић скупи храбрости и појави се пред судом.

Народна странка указује да би, пре него што се позабави сарадницима Народне странке и ЦИРСД-а, Вучић требало да јавност обавести о исходима афера: „Ветропаркови“, у којој су учествовали његов кум Никола Петровић и премијерка Ана Брнабић, фирмa премијеркиног брата "ASECO SEE", као и афере "хеликоптер", у којој су учествовали Златибор Лончар и садашњи шеф БИА Братислав Гашић, рушења у Савамали и станова Синише Малог у Бугарској, оф-шор компанија свог брата који мистериозно губи личне карте, па се касније на његово име отварају фирме...

Вучић би јавност требало да обавести и како је Александар Вулин добио новац за стан од своје тетке, као и о превари званој „Београд на води“ и имовинској карти бившег министра информисања и премијера, садашњег председника, коме су ове функције и једина радна места у биографији.