Народна странка

Народна странка Владимирци: Наталитет и подизање деце важнији од изградње нове зграде општине

Народна странка Владимирци: Наталитет и подизање деце важнији од изградње нове зграде општине

Повереништво Народне странке у Владимирцима позива општинску власт да се пријави на конкурс Владе Србије за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике намењених локалним самоуправама.

То је сигурно потребније од изградње нове зграде општине иза постојеће. Дужни смо да захтевамо од власти да конкурише за ова средства ако јој је уопште у интересу све мањи број грађана који живи у Владимирцима.

Подсећамо локалну власт да Влада Србије додељује бесповратна средства намењена за пројекте попут ублажавања економске цене подизања детета, промоција репродуктивног здравља деце у пубертету, борба против неплодности, подстицај наталитета, здраво материнство и здравље мајки.

Рок за пријаву је кратак, а након његовог истека тражићемо од локалне власти да одговори да ли се издигла изнад својих партијских интереса и искористила да добије бесповратна средства у корист грађана општине Владимирци.

Народна странка, као и становници Владимираца, забринута је због смањења броја становника општине и свесна одговорности према грађанима наше општине, док велика већина запослених у установама које се финансирају из буџета не осећа ту одговорност јер ни не живи у Владимирцима.