Народна странка

Режим претвара Србију у партијску и полицијску државу, злоупотребљава управнике зграда

Режим претвара Србију у партијску и полицијску државу, злоупотребљава управнике зграда

Народна странка упозорава јавност да је на делу изузетно опасан покушај злоупотребе функције управника зграда од стране Српске напредне странке.

Наиме, СНС у својим страначким просторијама, према сопственим саопштењима, организује "обуку" за управнике стамбених зграда, на којима им дели "информаторе" и "канцеларијски материјал". Последњи такав случај забележен је у просторијама СНС на Савском венцу пре два дана.

Странке немају законско право да врше обуку и дају материјалне подстицаје управницима зграда, па се поставља питање мотива таквог поступања.

Имајући у виду да управници зграда имају увид у личне податке станара, као и у њихово материјално стање, основано сумњамо да је на делу организовано вршење притиска над грађанима да се гласа за владајућу коалицију, преко инструментализације управника зграда.

Инструментализација управника зграда је утолико опаснија што је на делу и масовно пријављивање фиктивног пребивалишта у Београду за лица из унутрашњости. СНС покушава да преко "својих" управника зграда прикрије размере овог казненог дела.

Упозоравамо Српску напредну странку да прекине да претвара Србију у партијску и полицијску државу, и наглашавамо да ће одговарати сва лица која су вршила казнена дела попут пријаве лажног пребивалишта и злоупотребе службеног положаја.