Народна странка

Савез за Србију: Весић је градоначелник из сенке, сраман тим Зорана Радојичића

Савез за Србију: Весић је градоначелник из сенке, сраман тим Зорана Радојичића

Одборничка група у Скупштини града Београда „Савез за Србију“ са згражавањем и најоштријом осудом реагује на вест о именовању помоћника новог градоначелника Београда Зорана Радојичића.

Срамно је да градски архитекта буде и даље Милутин Фолић, који је и у претходном мандату, осим месечне плате коју је добијао као градски архитекта, новац узимао и као члан комисија за многобројне пројекте у Београду. По једном конкурсу од Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда просечно је инкасирао по хиљаду евра. Иронија је што посао архитекте града и јесте уређење Београда, тако да је све то требало да ради у оквиру редовне плате.

Фолић се прославио и тиме што је издавао сам својим фирмама дозволе за градњу, уцртавао пјацете (мале градске тргове) поред својих зграда да би им дизао вредност, а јавност је нарочито бурно реаговала када је једним својим објектом оштетио зид куће Удружења слепих у Београду.

Најоштрије осуђујемо и именовање Аца Петровића за помоћника градоначелника, чија је једина „заслуга“ што је супруг озлоглашене ПУПС-ове директорке „Поште Србије“ Мире Петровић, симбола партократије и непотизма.

Одборничка група „Савез за Србију“ је била спремна да пружи прилику новом градоначелнику да симболизује промене у врху градске власти и отклон од екипе која је у претходном мандату оличавала неспособност и сукоб интереса. Са жаљењем констатујемо да доктор Радојичић изгледа нема снаге да се супротстави тој екипи и да је наша оцена да ће Горан Весић бити градоначелник из сенке - била тачна.