Народна странка

Народна странка позива на бојкот ванредних локалних избора 24. децембра

Народна странка позива на бојкот ванредних локалних избора 24. децембра

Председништво Народне странке донело је одлуку о бојкоту ванредних локалних избора у пет општина, заказаних за 24. децембар.

Народна странка сматра изборе у Костолцу, Неготину, Мионици, Пећинцима и Прешеву нелегитимним, из најмање два разлога. 

Прво, ови ванредни избори су искључиви резултат хира, бахатости и злоупотребе институција од стране владајуће коалиције, јер је у свим овим општинама постојала већина и није било ванредних околности.

Циљ овог изборног инжењеринга јесте да наводни «добар» изборни резултат у пажљиво одабраних 5 општина стави у други план чињеницу да владајућа коалиција стоје лоше у Београду и да је већ неколико месеци у тренду пада уочи редовних избора у престоници.

Грађани Костолца, Неготина, Мионице, Пећинаца и Прешева не заслужују да се власт игра са њима и да њихова судбина буде у функцији политичког маркетинга СНС-а.

Друго и још важније, од дана расписивања ванредних избора завладала је клима терора у поменутим општинама, којом се газе интегритет и слободна воља народа. Народна странка неће дати легитимитет батинању људи и овој  режираној «изборној» представи.

Народна странка сматра да би учешће на ванредним локалним изборима 24. децембра служило искључиво интересима режима и позива опозицију на њихов бојкот.

За Народну странку је бојкот 24. децембра наставак борбе за нормалне изборне услове у Србији, али и опомена режиму да више не пристајемо на њихове игре, батинаше и карикатуре од избора.

 

Потпредседник Народне странке

Никола Јовановић