Народна странка

Народна странка осуђује срамотно кажњавање узбуњивача

Народна странка осуђује срамотно кажњавање узбуњивача

Народна странка осуђује поступак Министарства омладине и спорта  које је отказало уговор о раду саветнику у том министарству Душку Петровићу, само због тога што је пријавио ненаменско трошење новца из буџета.

Народна странка подсећа да је против Петровића дисциплински поступак покренут након што је поднео допис надлежним руководиоцима о бројним финансијским неправилностима и ненаменском трошењу новца, и припремио захтев за враћање финансијских средстава у републички буџет.

Недопустиво је да се средства пореских обвезника користе ненаменски, а да се притом они који покажу грађанску и професионалну храброст и укажу на злоупотребе, кажњавају.

Према извештају Транспаренси интернешнала, у односу на Србију, већи степен корупције у целој Европи је само у БиХ, Албанији и Македонији.

Народна странка залаже се за “нулту толеранцију” према корупцији и криминалу и инсистирамо на апсолутној заштити узбуњивача.

Када будемо у прилици да спроводимо власт инсистираћемо на именовању специјалног тужиоца за корупцију, који ће бити потпуно независтан и заштићен.