Народна странка

Новаковић: Режим брани Косово тако што даје наше за наше

Новаковић: Режим брани Косово тако што даје наше за наше

Повереник Народне странке за Нови Сад Борислав Новаковић изјавио је да Александар Вучић и СНС не крију да су столица за Приштину у УН и признање независности Косова и Метохије за њих реална политичка опција.

„За лидера СНС-а прихватљив је и уступак да Албанцима дамо нашу Прешевску долину, а да за узврат ’добијемо’ наш север Косова и Метохије. Њихов компромис је да ми Албанцима дамо оно што је наше, а они нама не дају ништа. Косово бране тако што дају наше за наше”, навео је Новаковић.

У одговору на изјаву актуелног градоначелника Новог Сада, Милоша Вучевића, да се Косову и Метохији не помаже петицијама, Новаковић је позвао СНС да поред штанда Народне странке “Један потпис мења све”, где грађани потписују петицију против чланства Косова и Метохије у УН, постави свој штанд, уместо што шаље “активисте” са намером да изазову режиране инциденте, и да тако пружи прилику грађанима да оцене ко је у праву.

“Шта вас толико иритира у чињеници да грађани у великом броју потписују петицију Народне странке против чланства Косова и Метохије у УН? Да ли је у ствари то оно што вам смета”, упитао је Новаковић.

“Наша је дужност да предузмемо све легитимне активности и не дозволимо Вучићу да оствари своју ’стратегију’ према Косову и Метохији, која није ништа друго до трговина нашом будућношћу зарад останка на власти још пар година. Ваша дужност је, очигледно, да објашњавајте да је свеобухватни уговор са самопроглашеним Косовом, који дефакто омогућава признање косовске независности, пожељан и користан“, навео је Новаковић.

Поводом последњег јавног наступа у коме је актуелни градоначелник Новог Сада питао Новаковића да ли је икада био на Космету, Новаковић је подсетио да је на Косову и Метохији први пут био крајем деведесетих година у делегацији коју је предводио Зоран Ђинђић.

“Тада, а и касније, Зоран Ђинђић је заступао државотворне ставове и изговарао реченице које ваш председник Александар Вучић не би смео ни да помисли, а камоли да саопшти”, навео је Новаковић.

“Пре непуних месец дана позивали сте ме да се суочимо, а ја сам вам одговорио – било кад и на било којој телевизији. Кукавички сте избегли ту ситуацију. Сада вас позивам да вашу политику јавно представите као што то ради Народна странка и да као градоначелник радите свој посао уместо што га препуштате Андреју Вучићу”, закључио је Новаковић, који је и бивши градоначелник Новог Сада.