Народна странка

Јовановић: Зорана Михајловић није компетентна да говори о развоју Београда и Србије

Јовановић: Зорана Михајловић није компетентна да говори о развоју Београда и Србије

Зорана Михајловић није компетентна да говори о развоју Београда и Србије. У народу ће остати упамћена по изјави да ће две стамбене зграде у тзв. „Београду на води“ покренути развој читаве Србије, по предаји београдског аеродрома странцима, гушењу нишког аеродрома, као и по најави укидања 800 километара пруга у Србији.

Имајући наведено у виду, не чуди да госпођа Михајловић не разуме да железничка станица 400 метара од Саве никако не може да спречи „силазак града на реку“.

Да не разуме да потпуно укидање станице у Савском амфитеатру није планирано ни 1970-тих, већ њена пренамена за опслуживање приградских возова.

Да је Прокоп био предвиђен као главна железничка станица, али тек кад се метро изгради и са главном аутобуском станицом поред Аутокоманде.

Госпођа Михајловић није изгледа свесна да је од тог времена настао читав град - Нови Београд - где би данас требало лоцирати главну железничку станицу, на истом месту као и аутобуску.

Не чуди ни да не разуме да пругу око Калемегдана не треба дирати, док се железничка обилазница не повеже са Банатом.

Да је једино Тирана, поред Београда, укинула железничку станицу у ужем градском језгру и да одлазак железнице управо значи још један хендикеп за „Београд на води“.

Госпођа Михајловић сваком својом изјавом потвђује тезу да ова влада не ради у интересу Београда и Србије и зато је позивам да се што чешће оглашава.

 

Никола Јовановић
потпредседник Народне странке и заменик шефа oдборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда