Народна странка

Народна странка најоштрије осуђује гашење новосадске телевизије К9

Народна странка најоштрије осуђује гашење новосадске телевизије К9

Народна странка најоштрије осуђује гашење новосадске телевизије К9, још једног медија који је у својим програмима објективно извештавао јавност.

Председник Србије Александар Вучић све теже подноси критичку реч док све гласније виче на новинаре и све тише разговара са странцима који му траже да испуни обећање које им је дао и омогући Приштини столицу у УН, односно фактички призна независност самопроглашеног Косова.

Народна странка подсећа да је и у Извештају Евроске комисије констатовано да Србија није остварила напредак у слободи изражавања, што представља разлог за забринутост.

Неубедљиво делује изговор режима да је телевизија К9 угашена због неплаћених дуговања, јер власт очигледно примењује двоструке аршине према подобним и неподобним медијима.

Власт Српске напредне странке није угасила ниједан медиј који извештава у корист режима, а има и много већа дуговања од локалне новосадске телевизије К9.

О томе речито сведочи пример телевизије Пинк, познате по неукусном удвориштву према свакој власти, којој је режим Александра Вучића у последње четири године из државне касе дао више од 10 милиона евра на име гаранција и кредита, иако је Пинк био један од највећих пореских дужника у Србији.

Народна странка изражава дубоку забринутост за здравље власнице К9 Маје Павловић, која је принуђена да своја легитимна права брани глађу у држави у којој не постоји уређен систем.

Очекујемо реакцију и солидарност еснафске јавности, као и шире друштвене јавности, поводом овог забрињавајућег случаја гашења још једног слободног медија у Србији.