Народна странка

Народна странка: Недопустиво је да држава пендрецима одговара на захтеве малинара

Народна странка: Недопустиво је да држава пендрецима одговара на захтеве малинара

Народна странка оштро осуђује реакцију државе на протест малинара пријепољског и ужичког краја. Уместо представника Министарства пољопривреде, државни врх Србије одлучио је да на малинаре пошаље кордон полиције и да на њихове захтеве одговори ударцима.

Народна странка подржава малинаре у борби за испуњење њихових захтева и позива све пољопривреднике, као и све грађане Србије, да оштро осуде овакву реакцију државе и подрже малинаре. Уколико подршка изостане, ударце пендрецима сутра ће трпети и повртари и ратари, лекари, професори, судије, пензионери и сви који мирним путем покушавају да остваре своја права.

Потпредседник Народне странке и посланик у Скупштини Србије Мирослав Алексић, уз оштру осуду реакције државе на протест малинара, најавио је да ће од Одбора Скупштине Србије за пољопривреду, чији је члан, затражити да се изјасни о захтевима малинара. 

“Народна странка ће упутити захтев да се на седници Одбора за пољопривреду, заказаној за уторак, 5. јун, расправља о проблемима малинара и да тој седници, уз представнике Министарства пољопривреде, присуствују и представници малинара“, рекао је Алексић.