Народна странка

Народна странка упозорила Вучића да због његовог шенлучења може страдати народ и држава и наставила акцију "Један потпис мења све"

Народна странка упозорила Вучића да због његовог шенлучења може страдати народ и држава и наставила акцију "Један потпис мења све"

„Народна странка позива председника СНС-а Александра Вучића да коначно престане да се односи неодговорно, незрело и штетно у обављању послова председника Србије. Крајње је време да престане да узнемирава грађане Србије и да се упристоји и покуша да се понаша одговорно“, рекао је током потписивања петиције против чланства Косова у УН први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић у Краљеву.

Акција "Један потпис мења све" настављена је данас у  15 градова у Србији. Велики број грађана, међу којима и чланови и симпатизери СНС-а, и овог викенда потписао је петицију чији је циљ спречавање напредњачке власти да потпише споразум којим би Приштина добила столицу у УН, а Србија се трајно одрекла свог становништва на Косову и Метохији, приватне и државне имовине вредне десетине милијарди евра, као и културног наслеђа.

Акција ће бити настављена током августа у целој Србији, а петицију путем интернета можете потписати ОВДЕ.

Алексић је навео да је Вучићево драматично сазивање викенд јутарњих седница Савета за националну безбедност, патетична писма Србима на Косову и Метохији и јуначење у његовим приватним таблоидима и још приватнијим опскурним телевизијским каналима део његовог договореног игроказа, по којем се инсценирани инциденти и сукоби завршавају „славодобитним потписивањем свеобухватног правно обавезујућег споразума“.

„Велики су изгледи да у таквом шенлучењу овог пута могу да страдају грађани Србије, а не само да, као прошлог пута, Марко Ђурић доживи понижење. Све то уз објашњење да је мир бољи него рат и да је извојевана победа!  Све то да би Вучић ставио потпис на оно што је обећао, а сада схватио да грађани на то неће остати неми па се уплашио“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Вучића, какав год сценарио да смисли, то неће амнестирати од одговорности за губитак Косова ако, насупрот националним интересима и здравој памети, стави обећани потпис.

„Вучићева врхушка прети опозицији и најављује употребу апарата силе против свакога ко се усуди да каже оно што Народна странка говори. Да ли је седница Савета за националну безбедност и томе служила – да нас уплаши. Није вам успело“, истакао је Алексић.
„Позивамо представнике међународне заједнице да спрече да се неодговорни политички актери из Београда и Приштине поиграју са судбином грађана који живе на Косову и Метохији“, рекао је Алексић.

Алексић је подсетио и да данас истиче рок за формирање Заједнице српских општина на Косову и Метохији.

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић рекао је да се данас сећамо хрватске акције „Олуја“, једне од највећих трагедија у модерној српској историји, када се догодило етничко чишћење у Српској Крајини.

„Исти они који су бранили Србе 1995. године и када је 1999. године Србија бомбардована, данас, 2018. године, поново говоре о угрожености српског народа и територија. Њихова дела су показала не да нису компетентни, него да где год су они до сада бранили наш народ и државност, нити је остало нашег народа нити наше државе“, рекао је Добросављевић.

Акција „Један потпис мења све“ се данас и сутра одржава у Краљеву, Нишу, Зрењанину, Старој Пазови, Врбасу, Крагујевцу, Крушевцу, Врању, Смедеревској Паланци, Бору, Сомбору, Шапцу, Београду…