Народна странка

Гајић: Неопходно национално окупљање патриотских опозиционих странака на изборима

Гајић: Неопходно национално окупљање патриотских опозиционих странака на изборима

Потпредседник и посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је да је неопходно национално окупљање и заједнички наступ на изборима опозиционих странака које имају исте ставове о најважнијим темама.

„То су питање Косова и Метохије и однос према свему што се подразумева под Рио Тинто, као и према санкцијама Русији, дакле, један суверенистички приступ без којег се и иначе не може изградити друштво које се заснива на демократији“, рекао је Гајић у интервјуу листу „Таблоид“.

„Све традиционалне западне демократије су прво постале националне државе. Док год не поштујемо Србију, њена државна права и национална права нашег народа, неће нас ни други поштовати. Дакле, најпростије речено, борба против новог колонијализма која подразумева да Србија буде узорна национална држава и узорна демократија“, додао је Гајић.

Гајић је навео да се Народна странка „увек припрема за изборе“.

„Тренутно дотерујемо организацију странке и припремао се за велику Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар, када ћемо усвојити нове програмске документе о којима ће се тек говорити“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да се у Србији „патриотски ставови ликвидирају као фашистички, али да ће режим председника Србије Александра Вучића победити десница, јер грађанске странке са овом проколонијалном политиком немају никакве шансе“.