Народна странка

Гајић: Надам се да оптужница против Обрадовића из „Крушика“ неће бити поднета

Гајић: Надам се да оптужница против Обрадовића из „Крушика“ неће бити поднета

Посланик Народне странке Владимир Гајић, који као адвокат заступа узбуњивача из „Крушика Александра Обрадовића, изјавио је данас да оптужница против његовог брањеника вероватно неће бити подигнута и да на то указује и дужина трајања поступка.

„Обрадовић живи нормално и повучено, што је у складу са његовом природом и карактером. Бави се својом породицом и малим послом који има ван очију јавности. То је његова одлука у којој га подржавам“, рекао је Гајић телевизији Инсајдер.

„Последица његовог дела је требало да буде и да се други људи охрабре да учине исто и да изнесу у јавност ствари у општем интересу, али се то није догодило, тако да је кривични поступак изазвао ефекте које одговарају власти – ево шта може да вас снађе ако одлучите да будете храбри“, додао је Гајић.

Инсајдер је подсетио да је Обрадовић ухапшен пре четири године, након што је јавности учинио доступним податке о могућим злоупотребама у извозу оружја, а оптужница против њега још није поднета. Обрадовић је под суспензијом и прима тек четвртину плате, а „Крушик“ одбија да га врати на посао, навео је Инсајдер.

Гајић је истакао да одлука „Крушика“ о продужењу суспензије Обрадовића до окончања судског поступка није законита.

„Последња радња у истражном поступку била је у јулу 2021. године, када је саслушан једна од укупно сведока“, рекао је Гајић.

„Мени као браниоцу и Обрадовићу као окривљеном ускраћено је да видимо више од 80 одсто предмета, јер сам одбио да потпишем захтев тужиоца да је све у предмету службена тајна, пошто бих тиме дефакто признао да је почињено кривично дело, а ми сматрамо да овде нема тајне“, закључио је Гајић.