Народна странка

Јовановић: Проширити круг организатора протеста, грађани очекују да заједно делујемо на испуњењу захтева

Јовановић: Проширити круг организатора протеста, грађани очекују да заједно делујемо на испуњењу захтева

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да би у организацију протеста „Србија против насиља“ требало позвати и парламентарне и ванпарламентарне опозиционе странке које су спремне да допринесу испуњењу циљева протеста јасно постављених после два масовна убиства.

„То је став Народне странке. Грађани од нас очекују да заједнички делујемо, без обзира да ли смо лево или десно, и да уједињени додатно притиснемо власт да испуни захтеве. Морамо инсистирати на испуњењу захтева који се односе на борбу против насиља и регулисање медијске сфере, јер многи медији промовишу насиље. Очекујем да ћемо се у оквиру организације протеста договорити о новој фази која ће почети у септембру, јер је у претходном периоду било мање људи на протестима“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је истакао да је став Народне странке и да захтеве протеста не би требало мењати и да верује да је то став и свих који учествују у организацији протеста.

„Морамо још јаче инсистирати на испуњењу захтева, јер се власт ставила изнад народа и потпуно се оглушила о захтеве људи на протестима. Анкетни одбор је укинут антиуставно и незаконито и власт се стално понаша на тај начин“, рекао је Јовановић.

Упитан о почетку школске године, Јовановић је одговорио да је трагично и лицемерно да ће се деца после два масовна убиства вратити у школе истовремено са почетком ријалитија ’Задруга’ на телевизији Пинк.

„Власт и власник Пинка Жељко Митровић се тако смеју у лице грађанима и зато је веома важно да проширимо фронт и да уједињено захтевамо испуњење захтева протеста, јер то од нас очекују грађани“, рекао је Јовановић.

На питање о блокади моста Газела, Јовановић је одговорио да је јуче разговарао са представницима организатора блокаде моста који су протестовали због новог Закона о планирању и изградњи.

„Тај закон је у интересу Рио Тинта и других светских компанија и људи из Јадра су угрожени тим законом. Они су јуче дошли да скрену пажњу на тај неуставни и ненародни закон и блокирали су Газелу. Ми смо били јуче са њима и пружили смо им подршку“, закључио је Јовановић.