Народна странка

Народна странка: Наштеловано истраживање непоуздане агенције Стата, промашила београдске изборе за готово 16 одсто

Народна странка: Наштеловано истраживање непоуздане агенције Стата, промашила београдске изборе за готово 16 одсто

Народна странка саопштила је данас, поводом истраживања јавног мњења агенције Стата, да је циљ наштелованих или прецизније лажних истраживања, која су пренели и релевантни медији, креирање лажне слике о популарности политичких странка у Србији.

„Циљ таквих фризираних истраживања јесте лажно представљање стварног стања у Србији“, наводи се у саопштењу Народне странке.

„Агенција која је објавила ’истраживање’ јавног мњења је иста агенција која је 2022. године изашла са истраживањем пред последње градске изборе у Београду, по којем ће СНС и СПС заједно освојити 29,3 одсто гласова, а СНС је на изборима добио 38 одсто и  СПС 6,9 одсто – укупно 44,9 одсто“, наводи се у саопштењу Народне странке.

У саопштењу се истиче да то значи да је маргина грешке била читавих 15,6 процентних поена.

„Очигледно је да је наручилац последњег истраживања унапред задао резултате, по угледу на испит на Правосудној академији, на којем је кандидат изговорио у слово исти одговор као онај који су испитивачи имали пред собом, што је изазвало недвосмислену осуду стручне и шире јавности“, наводи се у саопштењу Народне странке.