Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Генерална проба за нови погром над Србима на Косову и Метохији

Санда Рашковић Ивић: Генерална проба за нови погром над Србима на Косову и Метохији

Посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да би недељни оружани сукоб у Бањској на Косову и Метохији могао да буде „генерална проба за мотивисање новог погрома над Србима на Косову и Метохији, а поготово на северу покрајине“.

„Срби на Косову и Метохији трпе невиђени терор који на најгори могући начин спроводи Аљбин Курти и то је свима познато“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1, и подсетила да је из Нагорно-Карабаха недавно отишло 50.000 људи за неколико дана.

Санда Рашковић Ивић је навела да је „тешко тумачити неке догађаје ако немате релевантне информације“.

Посланица Народне странке је истакла да би председник Србије Александар Вучић требало да „изађе пред скупштину“, која би требало да усвоји државну платформу за преговоре о Косову и Метохији.

„Бриселским споразумом, потписаним 2013. године, држава Србија је изгурана са Косова и Метохије и Албанцима је дато све у замену за неку хипотетичку Заједницу српских општина која још није формирана, а и да јесте, предвиђено је да буде формирана према уставу самопроглашеног ’Косова’, што значи да би Приштина преузела све полуге“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да би требало разговарати и пустити да се страсти смире, и додала да би север Косова и Метохије требало демилитаризовати у потпуности и да „само Кфор буде тај који ће бринути о безбедности људи“.  

„Озбиљна држава и озбиљни државници раде на два нивоа, штите територијални интегритет државе и брину се о људима који насељавају одређену територију“, рекла је Санда Рашковић Ивић.