Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Избори највероватније на пролеће 2024. године

Санда Рашковић Ивић: Избори највероватније на пролеће 2024. године

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да ће избори највероватније одржани на пролеће 2024. године.

„Сматрамо да ако би неки избори требало да буду одржани у децембру, онда су то београдски избори и само београдски избори“, рекла је Санда Рашковић Ивић Радио-телевизији Србије (РТС).

На питање „зашто само београдски избори“, Санда Рашковић Ивић је одговорила: „Зато што је председник ССП-а Драган Ђилас сео са председником Србије Александром Вучићем да би спустили тензије, иако не знам шта то тачно значи, и договорио се да ти избори буду у наредних неколико месеци, а од тада је прошло годину и по дана и крајње је време да се одрже београдски избори, јер је опозиција својом несмотреношћу и договором двојице људи пропустила да узме власт у Београду“.

Санда Рашковић Ивић је навел да је у демократским друштвима обичај да се у изборним годинама не мењају изборни услови, а цензус је један од изборних услова.

„Цензус је 2020. године смањен на три одсто да би се намамио што већи број странака да изађе на изборе, јер је опозиција тада бојкотовала изборе и одржала реч“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да не воли кад се помиње „капитализација протеста“, јер су протести „Србија против насиља“ почели као реакција и крик бола поводом једне ужасно велике несреће.

„Када неко помене капитализацију смрти деце, ја сам згађена“, рекла је Санда Рашковић Ивић, и додала да би „требало да се вратимо нечему што би могло да стане под слоган ’нисмо заборавили’“.

„Режим инсистира на томе да систем није учинио пропусте, а систем је и те како имао пропусте. Режим не намерава ништа да поправља, а све што су тобоже поправили јесу репресивне мере, а ништа није превентивно“, навела је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је рекла да је Вучић „са паризером започео предизборну кампању и политички је профитирао, јер у Србији има много сиротиње“.

„Међу пензионерима и међу људима који раде је много социјалних случајева којима је важно да дођу до хране, па макар и до паризера“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Ружно је и антипатично што су паризер јели милионери. Не осуђујем појефтињење разних прехрамбених производа, то је требало урадити још пре две године када је инфлација почела да се подиже, али начин на који се то ради је веома антипатичан“, закључила је Санда Рашковић Ивић.