Народна странка

Пожаревац: Изабрани руководство Градског одбора Народне странке и делегати за страначку скупштину

Пожаревац: Изабрани руководство Градског одбора Народне странке и делегати за страначку скупштину

У Пожаревцу је одржана Изборна скупштина Градског одбора Народне странке на којој је за председника одбора изабран Ненад Илић. Изабрани су и руководство одбора и делегати за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић и страначки функционери.

Јеремић је честитао руководству градског одбора и делегатима на избору и рекао да је реч о људима који су у Народној странци од првог тренутка.

„То су људи који ће обновити Пожаревац и учествовати у обнови државе са свима којима је интерес Србије на првом месту“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да су предстојећи избори „тренутак истине“ и последња прилика да се стане на пут спровођењу погубног “француско-немачког” плана, чиме би се неповратно заокружила независност такозваног “Косова”.

„Сви они, којима је интерес Србије на првом месту, требало би да буду свесни да данас, када судбина нашег народа и светиња на Косову и Метохији и целовитост државе виси о концу, једини одговоран корак може бити широко национално окупљање свих патриотских снага у Србији“, рекао је Јеремић.

„Ту пре свега мислим на наше колеге из парламента – Нови ДСС-ПОКС, Заветнике и Двери – али и ванпарламентарне организације које се недвосмислено залажу за  државотворну, суверенистичку политику, као што је ДЈБ“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да се прозападна опозиција ујединила, и честитао им на томе.

„Нема оправдања да и странке патриотске оријентације то исто не ураде, ако нам је искрено стало до тога да се заустави срљање у пропаст и велеиздају“, закључио је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Владимир Гајић рекао је да је Србија ни после готово 35 година од пада комунизма у свету није успела да створи националну државу, а демократски поредак не може да се изгради ако претходно није створена национална држава.

„То је био једини пут и свим традиционалним демократијама у Западној Европи, Северној Америци и у Аустралији. У Србији, нажалост, комунизам није пао када и у другим државама, него се комунистичка партија поделила на два дела, један је отишао у лажни национализам, СПС и радикали, а други је отишао у грађанску опозицију. Ми смо због тога још увек жртве те политичке поделе која се ни до данас није променила, и зато данас имамо на власти СНС и СПС, које су лажне националне странке, јер се не баве стварањем националне државе“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да Народна странка може да отвори пут ка стварању националне државе како би потом биле створене демократске институције будуће генерације могле да живе у демократској држави.

Председник Извршног одбора Народне странке Слободан Доклестић рекао је да се Народна странка „прочистила и боље дише и ради“ и да јој се свакодневно прикључују нови људи.

„Избори ће бити прилика да испунимо мисију Народне странке – да одбранимо државу. Ми смо државотворна странка, а држава је данас угрожена покушајем отимања Косова и Метохије. Угрожена је и изнутра уништавањем институција, у Србији живи готово милион људи мање него пре 30 година. Наш задатак је да покажемо да смо кадри да одбранимо државу и да покажемо да Србија није ничија колонија“, рекао је Доклестић.

Председник Градског одбора Пожаревац Ненад Илић је рекао да тај град деценијама воде људи који га не воле.

„Зато идемо на све, јер ништа већ имамо. Ми волимо Пожаревац и знамо, можемо и хоћемо боље“, рекао је Илић.

Потпредседник пожаревачког одбора Дејан Животић рекао је да је напредњачка власт „урнисала села“ и да у многим селима ниједно дете није уписано у основну школу, људи одлазе са села и наталитет опада, и да због тога „нема друге него да се власт промени“ на изборима.

Потпредседник одбора Зоран Добросављевић рекао је да грађани у Пожаревцу све више подржава Народну странку и указују јој поверење, и додао да ће један од главних циљева градског одбора бити да створи услове за већу запосленост, јер „Пожаревцу недостаје 8.000 плата“.

Секретарка одбора у Пожаревцу Мирјана Алексић рекла је да држава ради у корист стране фирме којима даје новац грађана из буџета, док домаћи предузетници све теже опстају или гасе фирме и радници остају без посла.