Народна странка

Алексић: Недимовић да представи план надокнаде штете од града или да поднесе оставку

Алексић: Недимовић да представи план надокнаде штете од града или да поднесе оставку

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас министра пољопривреде Бранислава Недимовића да хитно представи план надокнаде штете од града коју су претрпели пољопривредници или да поднесе оставку, јер током свог мандата није учинио ништа да подигне ефикасност одбране од те елементарне непогоде.

„Срамота је да држава, чији се функционери непрекидно хвале пуном касом и економским растом, није у стању да стрелцима на противградним станицама исплати надокнаду већу од 4.000 динара месечно и да купи довољан број противградних ракета“, навео је Алексић у писаној изјави. „Недимовић је прошле године слагао пољопривреднике да ће им бити надокнађена штета од прошлогодишњег града и та циркузантска политика мора хитно да престане. Позивам Недимовића да, уместо што констатује да је град нанео огромну штету у Војводини, Тополи, Трстенику, Убу и Лесковцу, по хитном поступку смени све одговорне и да лично преузме одговорност, јер није обезбедио ефикасну одбрану од те елементарне непогоде“, истакао је Алексић.

Алексић је истакао да је напредњачка власт уништила српску пољопривреду недовољним улагањима у ту област, кашњењем субвенција и више од годину дана и неефикасном одбраном од елементарних непогода.

„Прошла година је била катастрофална због ниских откупних цена пољопривредних производа, а држава, поврх тога, и даље није у стању да спречи реекспорт пољопривредних производа из ЕУ, који се у Русији продају као српска роба. Уместо да се у Русији продаје српска роба, у Србији се препакује роба из ЕУ и даље извози у Русију, чиме зарађују шпекуланти блиски властима“, навео је Алексић.  

Већ седам година, када усеве погоди град, слушамо правдања надлежних и министара пољопривреде и најаве да ће систем бити ефикаснији, а стање је сваке године све лошије, јер нису у стању да ураде ништа у интересу српског сељака, него раде искључиво у интересу богаћења шпекуланата и трговаца блиских напредњачком картелу на власти, додао је Алексић.