Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Шта деца мисле о увођењу школских полицајаца?

Марина Липовац Танасковић: Шта деца мисле о увођењу школских полицајаца?

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић питала је данас да ли је обављена анкета међу ученицима која би показала ставове деце о увођењу школских полицајаца у сваку школу.

„Као родитељ сматрам да је то добро и као родитељ се осећам безбедно, али је питање шта деца мисле о томе. Ја сам разговарала са својом децом и њиховим другарима и они су ми рекли да се плаше полицајца и да се плаше да полицајац у униформи, у чизмама, преког погледа и са рукама на леђима стоји испред школе“, рекла је Марина Липовац Танасковић на седници Одбора Скупштине Србије за права детета.

„Не говорим своје мишљење, него шта деца говоре о полицајцима, и питам министарство да ли је обављена анкета која би показала шта деца мисле о томе. Право је детета да има мишљење о нечему и јако је важно да чујемо шта деца мисле о томе“, истакла је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је навела да „као родитељ сматра да је полицајац добар“ и да се осећа сигурније, али да се „њено дете не осећа сигурније“.