Народна странка

Новаковић пита Вулина: Ко штити Слободана Милутиновића Снајпера?

Новаковић пита Вулина: Ко штити Слободана Милутиновића Снајпера?

Отворено писмо потпредседника Народне странке Борислава Новаковића министру унутрашњих послова Александру Вулину:

 

Обраћам Вам се поводом последњих догађаја, који су на отворен и недвосмислен начин оголили чињеницу да Нови Сад није више безбедан град. Напротив, постао је криминални Елдорадо, база и уточиште за организовани криминал.

Наиме, ових дана чудан и неочекиван епилог су добила два случаја криминалног и насилничког понашања. Први је случај рекетирања и малтретирања првотимца ФК Војводина Младена Деветка, а други премлаћивање једног младића (Н.Ћ.) у просторијама ФК Војводине, који користе "навијачи".

Потпуно је јасно да није реч о навијачима, него о криминалцима. Као што је кристално јасно да сви учесници овог насилног понашања чине део организоване криминалне групе коју предводи Слободан Милутиновић Снајпер. Ситни криминалци из те групе су после истраге похапшени, а Слободан Милутиновић Снајпер је као шеф и налогодавац остао заштићен и безбедан.

Неко очито штити овог криминалаца. Он није на слободи због недостатка доказа, него због политичке подршке коју има у Новом Саду. Та подршка се и не скрива.

Није непознато да је овај криминалац лични пријатељ градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића. Свој близак однос са овим криминалцем градоначелник је учинио потпуно јавним када је званично у градској кући примио делегацију ФК Кабел, коју је предводио Слободан Милутиновић Снајпер.

До пре месец дана овај криминалац је седео у управном одбору ФК Војводине заједно са начелником БИА за Нови Сад Николом Васиљевићем. Начелник БИА очито није видео никакву моралну, правну и професионалну сметњу да сарађује са једним од највећих криминалаца у граду.

Начин на који се понашају градоначелник Новог Сада и начелник БИА је очит пример спреге криминала, корумпираних врхова обавештајне заједнице и челника градске власти.

Немогуће је у исто време штитити криминалце и бринути о безбедности грађана Новог Сада. Хапсе се "ситне рибе", а чува врх организованог криминала. То је формула пропасти и безбедносног хаоса у који клизи Нови Сад.

Последњи тренутак да се нешто предузме, неповратно је остао иза нас. Сада је тренутак да се покушају превенирати и спречити најтежи облици криминалног понашања и физичке заштите грађана.

Верујем да толико може уз више одговорности и професионалности и ваше министарство.

 

Борислав Новаковић
бивши градоначелник Новог Сада,
председник ГО Народне странке Нови Сад