Народна странка

Новаковић о плакатима у Новом Саду: Фашистичко обележавање мете

Новаковић о плакатима у Новом Саду: Фашистичко обележавање мете

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да га плакати увредљиве садржине против њега и Бојана Пајтића, који су осванули у Новом Саду, нису уплашили, него су га учврстили у уверењу да се мора још жешће борити.

Новаковић је порталу Нова.рс рекао да су плакати залепљени и на згради у којој живи и да је реч о типично фашистичком обележавању мете и давању до знања властитим присталицама где живе противници режима.

“Дакле, школски пример дехуманизације политичких ривала. Наравно, ово је и порука да разне врсте омаловажавања, ниподаштавања и вређања политичких противника јесу нормалан арсенал нове политичке културе. Ово је позив на линч, јавно испољавање мржње и подстицање нетрпељивости! Режим нас полако уводи у тренутак када ће вербално насиље прерасти у физичко насиље”, рекао је Новаковић.  

Новаковић наводи да га не плаши ова врста напада.

“Напротив, додатно нас учвршћује у уверењу да се треба још снажније борити. За разлику од СНС-а ми не ангажујемо криминалце, да под окриљем мрака лепе плакате. Плакате лепимо јавно и на њима стоји знак Народне странке. Не знам где живи Милош Вучевић, али и да знам никада не бих лепио плакате на његовој згради”, додао је Новаковић.

Новаковић је истакао да је „основни проблем“ у томе што је указао на “коруптивну везу између Андреја Вучића и Милоша Вучевића са компанијом ’Галенс’ Небојше Петрића“.

Новаковић је рекао каже да је разним врстама намештања и погодовања фирма „Галенс“ стекла богатство које се „у овом тренутку процењује у од 800 милиона евра до милијарду евра”.

“Наредна коруптивна фаза је пројекат ‘Нови Сад на води’. Градска власт уз сагласност и подстицање Андреја Вучића има намеру да помери насип око 500 метара у корито Дунава. Тим потезом добијају око 165 хектара новог грађевинског земљишта. На бродоградилишту чији је власник компанија ’Галенс’ планирају комплекс зграда од двадесет спратова”, каже Новаковић.