Народна странка

Београд: Општински одбори Земун и Звездара изабрали делегате за скупштину Народне странке

Београд: Општински одбори Земун и Звездара изабрали делегате за скупштину Народне странке

У Београду су одржане седнице општинских одбора Народне странке Земун и Звездара на којима су изабрани делегати за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар.

Скуповима су присуствовали чланови Председништва Народне странке, представници Извршног одбора, посланици и представници локалних одбора.

Потпредседница и посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић рекла је да Народну странку чине људи који су „пригрили идеологију национаног и демократског“, на којој је странка и основана 2017. године.

„Без националног нема демократског, а само национално без демократског је голи и вулгарни шовинизам. Ми смо странка грађанске деснице и поносимо се својом идеологијом и људима“, рекла је Санда Рашковић Ивић.  

Потпредседник и посланик Народне странке Владимир Гајић рекао је да ће предстојећа Скупштина Народне странке бити најзначајнији страначки скуп од оснивања странке јер ће бити усвојени и стратешки документи на основу којих ће Народна странка деловати у будућности.

„Народна странка је национално-грађанска странка десног центра. Ми смо идеолошки јасно профилисана странка и имамо циљеве чије ће остварење заштитити национални интерес и Србију успоставити као модерну демократску државу. За разлику од неких других, ми нисмо основали странку да бисмо је развијали као привредно друштво зарад неког бизниса“, рекао је Гајић.

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић рекао је да пропорционални изборни систем на локалном нивоу, по којем грађани гласају за партијске листе а не за кандидате по имену и презимену, подстиче негативну селекцију, јер се на функције бирају људи чији је једини „квалитет“ слепа оданост партијском руководству.

„Народна странка има људе који под својим именом и презименом могу да победе на локалним изборима“, рекао је Јовановић.

Јовановић је поводом све већих поскупљења рекао да су велики трговински ланци у претходних годину дана остварили и до 150 одсто већи профит и „масно се обогатили“ на повећању цена хране, које је многе грађане довело до ивице сиромаштва, и да држава мора да опорезује тај екстрапрофит, ограничи марже и смањи порез на додату вредност (ПДВ) на основне животне намирнице на један одсто.

„Уместо тога, председник Србије Александар Вучић ради све супротно док рекламира паризер који је, нажалост, једина доступна храна великом броју грађана. Вучић додатно опорезује грађане повећањем акциза, а онда тај новац убацује у касе трговинских ланаца да би им надокнадио смањење цене паризера“, додао је Јовановић.

Потпредседница и посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић рекла је да људи широм Србије захтевају промере јер су незадовољни резултатима владавине режима Александра Вучића.

Председник Омладине Народне странке Александар Љубомировић рекао је да Народна странка може да оствари своје циљеве „ако останемо јединствени и сложни“.

„Тамо где други виде проблем, ми видимо решење и сигуран сам да ћемо успети заједничким трудом“, рекао је Љубомировић.

Председник звездарског одбора Вид Нинић рекао је да се тај одбор припрема за локалне изборе који морају бити одржани најкасније на пролеће следеће године и да резултати неће изостати.

Председник земунског одбора Стевица Ђенадић рекао је да се тај одбор одупро притисцима и искушењима и да наставља да спроводи политику Народне странке.