Народна странка

Лајковац: Општински одбор Народне странке изабрао руководство и делегате за страначку скупштину

Лајковац: Општински одбор Народне странке изабрао руководство и делегате за страначку скупштину

Општински одбор Народне странке Лајковац одржао је изборну скупштину на којој је Александар Марковић изабран за председника одбора, а изабрани су и делегати за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар. Скупу су присуствовали председник Народне странке и страначки функционери.

Јеремић је честитао Марковићу и делегатима избору, и истакао да је „са Ацом Марковићем оснивао Народну странку и да је реч о човеку како се понаша прави народњак“.

„Чинило нам се да смо летос прошли тешке дане, али када се сада осврнемо, видимо да ти дани и нису били толико тешки. Наши бивши саборци понели су се онако како није требало. То је сада вода протекла испод моста, а ми смо данас као странка јачи, што показују и респектабилна истраживања јавног мњења, по којима смо јачи него пре поделе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да заштита националног интереса и Срба на Косову и Метохији подразумева одлучно одбацивање „француско-немачког“ плана за независност „Косова“, повратак институција државе Србије на север покрајине, пре свега полиције и судства, као и покретање снажне међународне дипломатске иницијативе.  

Јеремић је истакао да је неопходно да Србија јединствено каже „одлучно не“ косовској независности и „одлучно да“ заштити Срба на Косову и Метохији и наших највећих светиња.

„Не смемо бити непријатељи једни другима када је реч о заштити државних интереса и заштити Косова и Метохије. Нико нам не може бити већи непријатељ од екстремисте Аљбина Куртија. То не значи да једног дана не би требало да одговарају они који су криви за катастрофалну ситуацију на Косову и Метохији, али данас први и најважнији приоритет државе мора бити заштита нашег народа на Косову и Метохији и наших националних интереса“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка „спремна за партнерство и сарадњу са свима који су против режима и којима је интерес Србије на првом месту“, а интерес Србије је рећи „не“ независности „Косова“ и, између осталог, „не“ копању литијума.

„Народна странка није потписала предизборни споразум странака прозападне опозиције јер у њему нема ни противљења независности ’Косова’ нити противљења копању литијума. Да је то тамо стајало, Народна странка би га можда и потписала“, закључио је Јеремић.

Потпредседник и посланик Народне странке Владимир Гајић рекао је да ће Народна странка у наредном периоду деловати чвршће и одлучније и биће много успешнија, јер више нема потребе да калкулише.

Гајић је истакао да Народна странка мора увек да буде на страни Србије.

„Не можемо себи да дозволимо да будемо објективни тако што ћемо узимати као исправне аргументе наших непријатеља. То нас неће далеко довести. У претходних 30 година нисмо успели да створимо националну државу и док то не учинимо неће бити ни демократије. Све старе демократске државе су успеле да успоставе демократију пошто су створиле националне државе. Зато морамо да покажемо чврстину и непоколебљивост у заштити националних интереса, јер од тога нема ничег важнијег“, рекао је Гајић.  

Потпредседница и посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић рекла је да је Народна странка најјача опозициона организација у Лајковцу.

Марина Липовац Танасковић рекла је да је Лајковац настао када је изграђена пруга до Вишеграда, а да железница, нажалост, у том региону 120 година касније тапка у месту, иако је „железница развојна шанса“.

Председник Извршног одбора Народне странке Слободан Доклестић рекао је да ће народна странка на скупштини изабрати руководство на транспарентан и демократски начин.

„Народну странку су напустили они којима се није допало да чланови странке одлучују ко ће бити председник, нису имали довољно достојанства и части да поштују изборни процес. Народна странка је сада јача и у последњих месец дана нам се придружио велики број људи, и активирају се многи који су до сада били пасивни“, рекао је Доклестић.

Марковић је рекао да би требало спровести децентрализацију како би локалне средине могле у већој мери да одлучују о важним питањима за живот грађана.

„Лајковац има све услове да постане место из којег млади неће одлазити. Мора се дати значај мањим местима и да грађани имају исте могућности као великим срединама“, рекао је Марковић.