Народна странка

Народна странка Зрењанин: Нечовечна бруталност према суграђанима који протестују

Народна странка Зрењанин: Нечовечна бруталност према суграђанима који протестују

Још летос, током Дана пива, сведочили смо сцени да се полиција повлачи док батинаши сакривени капуљачама нападају народ који мирно протестује због тога што сви наши суграђани, било припадници позиције, опозиције, или неопредељени, немају воду за пиће већ 17 година.

Прошлог викенда смо сведочили нечем много бруталнијем- људи су изашли на улице на сат времена, блокирајући саобраћај, указујући на законе који нам се намећу, а који нас стављају у вазални положај према мултинационалним компанијама којима је профит важнији од људи, и доживели батинање какво памтимо само из историјских читанки.  Дрвене мотке, багер и гумени чекићи, банда капуљача са хируршким маскама, који хируршком прецизношћу бије по леђима људе који хоће да сачувају своју дедовину, у обичном човеку може да изазове само револт и жељу да се том насиљу супростави.

Народна странка Зрењанин пита градску власт да ли је такво опхођење према грађанима само још једна потврда радног логора Зрењанин, било да су у питању вијетнамски радници или било ко од нас ко се побуни против накарадних закона који нам се намећу? Да ли треба да седимо код куће, не бунимо се, и чекамо да нас неко ко је решио да узме нашу имовину, уз пратњу батинаша, покуца на наша врата? Да ли треба да допустимо да интерес Линглонга буде изнад нашег, а ако се томе супротставимо, добићемо гумени чекић по глави.

Уместо закључка, ево једног законског члана о насилничком понашању:
Члан 344 Кривичног законика – ко грубим вређање или злостављањем другог, вршењем насиља према другом, изазивањем туче или дрским и безобзирним понашањем значајније угрожава спокојство грађана или теже ремети јавни ред и мир,  КАЗНИЋЕ СЕ ЗАТВОРОМ ДО ТРИ ГОДИНЕ.

Али, очито је да закон није исти за све.

Народна странка Зрењанин