Народна странка

Народна странка Зрењанин: Зрењанин под принудном управом јавно – приватног партнерства

Народна странка Зрењанин: Зрењанин под принудном управом јавно – приватног партнерства

Зрењанин је град у којем нема воде за пиће, али има чак 5 помоћника градоначелника, који се боре за своје место уз скуте власти предлажући фантастичне идеје, те ускоро очекујемо СИЗ (самоуправна интересна заједница, за млађе, који се не сећају да смо некада имали и СИЗ ПТТ-а, једини у оној великој земљи) за невероватне пословне подухвате!

Након идеје да се јавно – приватним партнерством обезбеди пијаћа вода грађанима Зрењанина, не водећи рачуна о више од 20 насељених места у нашој општини, која је доживела потпуни фијаско, преко ЈПП за пречишћавање отпадних вода, стигосмо и до феноменалног предлога да се оснује ЈПП за обнову локалне инфраструктуре.

Народна странка Зрењанин пита да ли ће први посао тог фамозног предузећа, након запошљавања одређеног броја партијских подобника и капиларних гласача, бити да обнавља обилазницу око града која, наравно, још увек није завршена, али има делова који су након двадесетак година од асфалтирања, пропали. Или ће кренути да асфалтирају улице по граду које су препуне рупа (надамо се да неће у рупе стављати цигле, као што су неки инвентивни већ радили), можда ће привести намени паркинге у центру града који пре личе на минско поље, него на нешто што би грађани требало да плаћају.

Можда ће ово ЈПП урадити нешто у вези са аутопутем\ брзом саобраћајницом\путем н-тог реда Београд- Зрењанин- Нови Сад, који је волшебно скинут из буџета за ову годину, па ће наши суграђани који путују ка ова два града морати да се навикну на загушен саобраћаја јер ће камиони из Линглонга, који је почео да ради, иако многи услови нису задовољени, јездити ионако лошим путевима.
Или, треба наставити асфалтирање путева ка кућама страначких првака ове власти, или погона и складишта великих градских послодаваца, без реда, правила, неопходне документације?

Можда ће, ипак, сврха овог предузећа бити додељивање тендера подобним фирмама које су пре пар година основане са 100 динара оснивачког улога, па су кроз један петогодишњи план направили милионске (у еврима) добити, потврђујући причу о златном добу, иако већина народа живи све теже?

Најновији пословни подухват, вредан више од 5 милиона евра, за санацију депоније преко пута Линг Лонга, је јагода на шлаг на торту бестијалности ове власти, која се понаша потпуно недомаћински, занемарујући стварне потребе наших суграђана, трошећи новац као да ће сутра бити смак света, и то само и једино на начин да се "подобним" фирмама пуне рачуни, а појединци се енормно богате.
Питања је много, знамо да ће остати без одговора, али нећемо престати да их постављамо, колико због грађана, толико и у нади да ће нечија савест прорадити, па ће рећи "људи, ја ово не знам"!

Наташа Велемир
председница ГрО Народне странке Зрењанин