Народна странка

Народна странка Зрењанин: Председник Скупштине човек који не жели да реши проблем загађености воде

Народна странка Зрењанин: Председник Скупштине човек који не жели да реши проблем загађености воде

Повереништво Народне странке Зрењанин изражава жаљење јер је на место председника Скупштине града дошао бивши градоначелник Чедомир Јањић и то на тајном гласању иако је био једини кандидат.

„Тај човек је донео пуно одлука погубних за грађане и за будућност наше деце. Од крупних, попут бесомучног финансирања бунара без дна, званог фабрика воде, преко давања дозволе за изградњу потенцијално највећем загађивачу на регионалном нивоу, до ,,малих’’ попут поплочавања улица или дезинфиковања стадиона, све одлуке су ишле на штету суграђана а у његову корист”, рекла је повереница Народне странке Зрењанин Наташа Велемир и подсетила да у граду већ годинама цури отровна вода, строго забрањена за људску употребу.

Она је истакла да је Јањић након више протеста грађана морао да устукне и забрани рад кафилерије ,,Прекон”.

„Загађивач је годинама држао Зрењанинце као своје таоце, оглушивао се и на судске одлуке и на молбе да прекине са радом како опозиционих странака тако и самих грађана. Господин Јањић је сада, после краја свог мандата, донео одлуку о привременом прекиду рада кафилерије. Претпостављамо да се надао да ће таквом одлуком људи заборавити све претходно што није учинио ни он, ни било ко други од његових сарадника“, рекла је Велемир.

Чланови Народне странке Зрењанин поручују да неће заборавити све лоше одлуке које је донела напредњачла локална власт.

„Нећемо заборавити ни то да почиње школска година, а да пешачки прелази око школа нису обојени. Нећемо заборавити да се у Зрењанину уграђује, а не гради. Нећемо заборавити да новца има за приватног инвеститора фабрике воде (ко год то био, јер ми не знамо) или црквена звона, а не за маске школарцима“.