Народна странка

Богдановић: Катастрофална градска власт у Нишу биће смењена на изборима, нема сарадње са СНС и СПС

Богдановић: Катастрофална градска власт у Нишу биће смењена на изборима, нема сарадње са СНС и СПС

Потпредседник Народне странке и кандидат за одборника у Скупштини Ниша на листи „Уједињени – нада за Ниш“ Небојша Богановић изјавио је да ће грађани 2. јуна на локалним изборима сменити „катастрофалну градску власт“ и да ће Нишлије добити управу која ће радити у њиховом интересу.

„Имамо програм за Ниш чије су главне тачке економски развој, поновна индустријализација, повећање запослености, плата и стандарда грађана. Ниш је готово уништен, нема озбиљне индустрије нити софистициране технологије, углавном је реч о мануелном раду за мале плате“, рекао је Богдановић за канал Србин инфо.

„Знамо како да привучемо инвеститоре и створимо услове који ће погодовати озбиљним инвестицијама. Основаћемо слободну зону, какве имају Пирот и Врање и вратићемо Нишу Регионалну привредну комору, што ће омогућити привредни замах града“, додао је Богдановић.

Богдановић је истакао да је учествовао у оснивању слободне зоне у Пироту и годинама био у њеном руководству, па и када је проглашена за најбољу слободну зону у свету.

„Пироћанци ме сигурно не би довели из Ниша и плаћали ме да им нисам био користан. Ниш мора да се врати Нишлијама и да се о Нишу одлучује у Нишу, а не у Београду као последњих година“, рекао је Богдановић.

Богдановић је навео да Нишка Бања „личи на згариште“, а била је међу најпосећенијим бањама у Србији.

„Искористићемо све потенцијале Нишке Бање, пре свега термалне воде које сада улудо отичу у реку Нишаву“, рекао је Богдановић.

Богдановић је додао да Народна странка после локалних избора у Нишу неће сарађивати са СНС-ом и СПС-ом.

„На то смо се обавезали и потписивањем меморандума са другим опозиционим странкама и ми ћемо се тога држати као озбиљни и часни људи“, закључио је Богдановић.

Коалицију "Уједињени - нада за Ниш", поред Народне странке, чине и Нови ДСС, група грађана "Ниш, мој град", Социјалдемократска странка, Доста је било, Демократска унија Рома и још 11 удружења.