Народна странка

Народна странка Зрењанин: Све већа подршка суграђана опозицији

Народна странка Зрењанин: Све већа подршка суграђана опозицији

Претходних дана у Зрењанину, али не само у нашем граду, сведочили смо једној демонстрацији силе овог режима.

Наиме, иако су сви знали да ће бити расписани избори за парламент Републике Србије, иако смо знали да је у ту сврху потребно прикупити потписе за кандидатуру, иако смо знали да су нам за тај посао потребни јавни бележници или градски нотари, нашли смо се у врло чудној ситуацији. Представници опозиционих странака су, врло професионално, били онемогућени да ангажују овериваче. Народна странка је добила одговор од једног нотара да можемо да му се обратимо мејлом оног момента када у Службеном гласнику РС буде објављено да се избори расписују. И ништа ту не би било чудно да се у нашој малој касаби није догодило да само три сата након што су избори расписани, а на државни празник, у 9 сати увече, не креће стампедо оних који желе да дају своју подршку Вучићу. Исто као када су пре нешто више од месец дана, на референдуму, такође излазили да гласају за њега!

Ко су људи који су дали свој потпис овој власти? 

Неколико десетина власника свега у овом граду, власника ВД мандата, али и власника проминентних приватних предузећа који у шаци држе своје запослене, оне који годинама раде на привремено-повременим пословима, који су срећни јер раде у државној служби (несвесни да нам је држава окупирана), очеви, мајке, кумови и пријатељи оних који су успели да добију посао.

Други ешалон "добровољних давалаца потписа" су сви они који ће добити пакет помоћи, са све чоколадицом са ликом одлазећег председника, евентуално кубика дрва за огрев, они који су у Центру за социјални рад регистровани као "бела и црна социјала".
С наше стране би било некоректно да не похвалимо дежурну службу градске куће, која је, ипак, радила 16. 2, на други дан Сретења, државног празника врло симболичног имена и веома значајне историјске вредности, и код које смо успели да закажемо бележника за оверу потписа за четвртак, 17. 2. и петак 18. 2., читав дан, тј. два након што је владајућа странка већ увелико предала сву силу потписа.

И, онда се десио најлепши могући сценарио. Слободни грађани Зрењанина, које нико није терао ни условљавао било чиме, су похрлили у канцеларије опозиционих странака, да дају потписе подршке нама, у нади да ће избори 3. априла бити датум када ћемо се коначно ослободити стега партијског приморавања људи да гласају за оне који их држе у подређеном положају, да мајке неће морати да гласају за оне који им обећавају чисту пијаћу воду за децу, да паори неће бити условљени џаком семена, док џак вештачког ђубрива кошта као суво злато, да ће млади по завршетку школе хрлити у домаће компаније да оставе своју радну биографију, а не у страначке просторије где ће их терати да се сви обуку у исту униформу и кличу вођи...

Чекамо изборе на којима ће се покренути талас слободе, а после којих ће за своја (не)дела одговарати они који су се обогатили, терајући остатак нације у дужничко ропство према страним "инвеститорима" који се понашају као да смо њихови робови.

Поштовани Зрењанинци, изађите на изборе, и гласајте!
Не за нас, него за себе.

Народна странка Зрењанин