Народна странка

Народна странка Зрењанин: Колико кошта дочек Нове године док расте број заражених вирусом корона

Народна странка Зрењанин: Колико кошта дочек Нове године док расте број заражених вирусом корона

Док се Зрењанинци смрзавају у редовима пред ковид амбулантом, а активних случајева ковида у граду је све више, наши градски челници су решили да потроше још неко милионче на прославу Нове године по јулијанском календару!

Знамо да је дочек 31. децембра на градском тргу, са све ватрометом у поноћ, коштао нешто мање од 1.500.000,00 динара (милион и по, ако се неко погуби у овим нулама), а сада нам се поново сервира дочек, уз трубаче, кувано вино и, за промену, ватромет!

Колико ће то коштати, Народна странка Зрењанин ће сазнати и обавестити јавност о томе.

Као да нам није доста драстично повећање броја оболелих, као да нам град није облепљен умрлицама, као да свако од нас већ није изгубио неког драгог од ове пошасти, треба нам прослава! Шта славимо? Опет смо паметнији од целог света, хвалимо се победом над короном, а нисмо у стању да организујемо колико – толико хумане услове за оне који сатима чекају у реду да се тестирају на вирус.

Улазимо већ у трећу годину како пандемија траје, и невероватно је да и даље немамо решења како убрзати процедуре, како олакшати муке, ионако болесним, људима да не стоје на ветру, снегу, киши, поледици или сунцу, није важно, али да достојанствено проведу време чекајући на преглед. Кад већ није било слуха да се епидемиолошка ситуација поправи, и олакша медицинским радницима, којих је све мање и који су на измаку снага, могло се бар помоћи пацијентима да што лакше проведу време неопходно да до лекарске помоћи дођу.
Није решење једнократна помоћ од десет хиљада динара здравственим радницима, нити сто евра младима, али сигурно није потребно у овако изазовним временима трошити милионе динара на славља. 

Шта славимо? 
Пунолетство без воде.
Двадесет година без обилазнице.
Села без канализације.
Десетине хиљада људи мање у граду и околини.
Вијетнамски логор у непосредној близини града.
Смањење животног стандарда, раст цена, пад моралних норми?

Народна странка Зрењанин