Народна странка

Народна странка Зрењанин: Линглонг је оличење свега најгорег у земљи

Народна странка Зрењанин: Линглонг је оличење свега најгорег у земљи

Две године уназад, тачније од самог почетка приче о Линглонгу, све у вези са том фабриком је рађено мимо процедура. Питали смо, тражили информације од јавног значаја, указивали на проблеме.., али се надлежни, од општинског до највишег државног нивоа, оглушују о њих, вероватно рачунајући да могу све да заташкају, или застраше, свеједно!

Од летос, од половине јуна месеца, када смо организовали протест испред Линглонга нижу се питања, а одговора нигде! Ниједна институција ове државе не реагује, а ситуација је све катастрофалнија. 

Прво је дата наша земља, потом наш новац, иза тога је почела "окупација" Зрењанина и околине људима са другог краја планете, били смо љути што за те људе не важе наши закони, али смо у међувремену дознали да ти људи ни не постоје  нигде, осим на градилишту фабрике! Немају струју, воду, грејање, довољно хране, немају право на лечење, нису вакцинисани против ковида, иако су то тражили. 

У земљи "економског тигра" људи су робови, а наша држава се прави да је све у реду.

Народна странка Зрењанин и Народна странка, поред тога што се залажу за наш народ, за функционисање државе, за поштовање наших закона, захтевају укључивање међународних организација за заштиту људских права и права на рад, јер је очигледно да овде држава не постоји, и бахати "инвеститори", домаћи и страни, могу да раде шта их је воља.

Народна странка Зрењанин