Народна странка

Народна странка Зрењанин: Зрењанин као кинеска колонија

Народна странка Зрењанин: Зрењанин као кинеска колонија

Јесмо ли ми и званично постали кинеска провинција, или су нас Кинези окупирали, а да ми то не знамо и да то прихватамо без поговора?

У Зрењанину је од скоро присутно нешто, не знамо шта, јер кинески језик (још) нисмо савладали?

Шта ради тржишна инспекција?
Да ли је ово регистровано у АПРу?
Да ли је спроведена електронска фискализација?
Да ли су радници пријављени?
Да ли су радници обавили санитарни преглед?

Свесни смо чињенице да је све више Кинеза у нашем граду и околини, знамо да су њихове прехрамбене, здравствене и остале навике потпуно другачије од наших, али ово је недопустиво на онолико нивоа!

Док наши људи одлазе у иностранство, да би послали својима код куће пар стотина евра месечно, нас окупирају страни радници, који раде за натпросечне плате. Додуше, тим платама не плаћају луксузне смештаје, већ живе у средњевековним условима, како би својим породицама у матичним државама послали који динар. 

Немамо проблем са тим људима, њима је изузетно тешко, ако ништа друго, температуре у великом минусу су им потпуна непознаница, већ имамо проблем са нашом влашћу, извршном и законодавном!

Имамо проблем са очигледним кршењем прописа, имамо проблем са чињеницом да не знамо колико хиљада странаца ради у Зрењанину, и, с пуним правом, питамо градоначелника Зрењанина колики је то број, у односу на 10.000 радних места којима се скоро хвалио.

Затварање очију пред проблемом није донело решење никада, и Народна странка Зрењанин ће и даље држати очи широм отворене, указивати на проблеме и кршење закона и прописа, али и инсистирати да се по промени власти, промени и систем који фаворизује странце у односу на домицилно становништво, али и да се спроведе реваншизам.

Народна странка Зрењанин