Народна странка

Народна странка Зрењанин: Борба за здраву животну средину

Народна странка Зрењанин: Борба за здраву животну средину

Фебруара 28. у Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине у Новом Саду је одржана Јавна расправа на Студију процене утицаја на животну средину за постројење Централни пречистач отпадних вода инвеститора Begej Water doo у Зрењанину. 

Народна странка Зрењанин је у више наврата упозоравала о проблематичном и упитном начину на који је арапска компанија Метито дошла до овог уговора, мимо прописане порцедуре у складу са Законом о концесијама и јавно приватном партнерству, кроз директно и нетранспарентно уговарање.

Поред овога, Народна странка Зрењанин је учествовала и у претходном процесу Студије социо-економског утицаја износећи низ примедби на рачун инвеститора, локалне самоуправе, али и покрајинских и републичких органа, у циљу стварања јасне слике негативног утицаја овог пројекта.

Најзад, и данас на Јавној расправи Народна странка Зрењанин је дала низ суштинских и стручних примедби на израђену студију за које је представник НС тражио да буду унешене у записник, а које ће такође бити достављене у писменом облику у накнадном законском року. 

Упркос покушајима локалне, покрајинске и републичке власти да на сваки начин отежају па чак и онемогуће доступност документације и информација, ми смо ипак били упорнији. Истрајаћемо у борби за квалитетнији живот наших суграђана!

Народна странка Зрењанин