Народна странка

Народна странка Зрењанин: Фантомски избори за Савете и Надзорне одборе пуни нерегуларности

Народна странка Зрењанин: Фантомски избори за Савете и Надзорне одборе пуни нерегуларности

Претходног викенда у oпштини Зрењанин су одржани избори за Савете и Надзорне одборе месних заједница. Фантомски избори, с обзиром да је за њихово одржавање знао веома мали број људи, наравно из владајуће коалиције. Све је било урађено тако да грађани буду употребљени као гласачка машина и ништа друго. 

Ако је излазност на овим "изборима" по месним заједницама око или испод 20 процената, уз комплетну мобилизацију СНС кадрова, од пешадије до доскорашњег министра, уз принуду, позивање, подмићивање, плаћање, превожење људи до бирачког места, то је врло озбиљан сигнал да напредњаци не стоје добро. Коришћење службених аутомобила, просторија месних заједница, грађанских клубова и осталих државних ресурса у сопствене сврхе, је очигледно недовољно да људи буду уз њих.

Народна странка Зрењанин је чврсто остала при свом ставу о бојкоту, јер се ништа од прошлог јуна, па ни епидемиолошка ситуација, није променило.

Медији, доступност и транспарентност процеса су срамотно ниски, и нама је драго да не учествујемо у шаради званој избори у Србији.

Ипак, као политичка организација, сврха нашег постојања јесте политички живот, у оквиру институција система, те ћемо наставити да се трудимо да допремо до што већег броја наших суграђана, и представимо им се као озбиљна организација, са систематским приступом свим проблемима са којима се људи у овој земљи суочавају!

Не желимо да делимо снимке убогих људи, који су или уцењени, или нису свесни шта говоре, као доказе колико је ово гласање било бесмислено.

Народнa странкa Зрењанин