Народна странка

Народна странка Зрењанин: Измишљени бонуси на плату за чланове СНС-а у Градској управи

Народна странка Зрењанин: Измишљени бонуси на плату за чланове СНС-а у Градској управи

У Зрењанину већина грађана тешко живи. И то је у највећој мери, последица деценијске власти Српске напредне странке. Зрењанин је девастиран град, у сваком смислу, и материјално, и институционално, и инфраструктурно. Грађанима су ускраћена нека основна људска права, као што је право на исправну пијаћу воду, чист ваздух и здраву животну средину. Одлуке које се тичу живота Зрењанинаца, доносе се по страначким кулоарима, у уском кругу људи, а аминују у званичним органима локалне самоуправе.

Просечна нето зарада у Зрењанину, у 2021.години износила је 61.844,00 динара. За велики број Зрењанинаца, нарочито оних који не раде у јавном сектору, недосањан сан.

За мањи број Зрењанинаца, запослених у јавном сектору,  досањан сан. Градска управа града Зрењанина је у 2021. години,  исплатила на име прековремених сати, укупан бруто износ од 28.328.467,30 динара (преко 240.000 евра), односно укупан нето износ од 20.385.196,07 динара (више од 175.000 евра). Ово право, остварио је укупно 261 запослени, од којих је 51 непосредни руководилац организационе јединице, односно заменик.

И ништа не би било спорно у тој чињеници, јер је у питању законом прописано право,  да велики део тих прековремених сати није у ствари „бонус на плату“, за чланове владајуће коалиције, који чине већину руководилаца у градској управи. Тако да поред оних запослених који савесно и професионално раде свој посао, и заиста остваре право на прековремене сате, имамо и оне друге. Запослене и постављене због страначких заслуга, сумњивих звања и упитног знања, на измишљеним радним местима, на којима ни у току редовног радног времена немају посла. 

Народна странка, се у свом деловању, увек руководи интересима  грађана, укључујући ту и интересе  свих запослених, и увек ћемо подржавати све мере које доприносе њиховом бољем материјалном положају. Оно што никад нећемо подржати је изигравање закона, одсуство одговорности у раду и критеријум подобности уместо стручности.

Народна странка Зрењанин