Народна странка

Народна странка Зрењанин: Град да обезбеди школама маске и средства за дезинфекцију

Народна странка Зрењанин: Град да обезбеди школама маске и средства за дезинфекцију

Народна странка Зрењанин тражи од градске власти да школама обезебеди све што је неопходно како би се деца и наставници заштитили од вируса корона. Иако је град обећао помоћ, ипак су родитељи ти који морају да купују маске деци.

„Родитељи су у обавези да најпре купе нови комплет књига који кошта и преко 15 хиљада динара, онда прибор, онда још и маске и средства за дезинфекцију руку. Како већики број суграђана ради за минималац, то никако није довољно да би се покрили сви трошкови“, рекла је повереница Народне странке Зрењанин Наташа Велемир.

Она је истакла да градска власт троши новац грађана на бесмислене пројекте.

„Не знамо какви су финансијски извештаји за 2018. и 2019. годину, на шта је све трошен новац пореских обвезника, али у овако екстремној ситуацији не требају нам билборди са ликом градоначелника или  ново поплочавање улица,  већ конкретна помоћ школама, родитељима, а пре свега деци”, рекла је Велемир.

Народна странка Зрењанин подсећа да је предизборни слоган владајуће странке био ,,за нашу децу’’ и како је сада прилика да Српска напредна странка покаже да ли стварно брине о сваком детету, а не само о својој деци.