Народна странка

Народна странка Земун: Власт хитно да водоводну мрежу доведе у ред

Народна странка Земун: Власт хитно да водоводну мрежу доведе у ред

Протеклог викенда  становници насеља Нова Галеника нису имали воду више од 24 сата. Међутим, ово није први пут да житељи овог насеља остају без воде у својим домаћинствима. У овом делу Земуна редовно нестаје вода и редовно се дешавају кварови. Свака поправка реши тренутни проблем, који се периодично понавља. Народна странка Земун свакодневно разовара са грађанима који су бесни и крајње незадовољни напредњачком влашћу која не води рачуна о елеметарним стварима. Грађани истичу да поред пробема са водом која редовно нестаје, ни канализациона мрежа се не чисти редовно, такође истичу и нередовно одношење отпада, а као посебан проблем појављује се ситан криминал који је свакодневан. Једна суграђанка нам је рекла да у сред дана уколико нисте закључани може да се догоди да вам лопов уђе у кућу и покраде све сто нађе.
 
Народна странка Земун захтева да се водоводна мрежа доведе у ред јер ако узмемо у обзир да је поред насеља изграђено једно потпуно ново насеље намењено полицијским службеницима јасно је да ће постојећа инфраструктура бити преоптерећена.

Подсећања ради, насеље потиче из 60-их година 20. века као посебно насеље, ван урбаног дела Земуна и било је предвиђено за раднике из суседне фармацеутске компаније Галеника. Током урбанизације од 1980. насеље је постало саставни део града. Насеље је изворно потпуно плански саграђено и комунално добро пројектовано. На површини мањој од 5.71км2 зиви 15 000 становника. 

Сви претходно наведени проблеми се не би дешавали да се постојећа инфраструктура одржава. Народна странка Земун сматра да је потпуно неприхватљиво да грађани трпе бахаћење тренутне власти, која не жели или не уме да решава оно што јој је примаран посао, а то је да олакша живот грђанима.

Народна странка Земун