Народна странка

Народна странка Зајечар: Нова неистина одлазећег градоначелника

Народна странка Зајечар: Нова неистина одлазећег градоначелника

Након писма забринуте раднице ЈКСП „ЗАЈЕЧАР“, у коме наводи проблеме који су се, по њеним речима, појавили у овом предузећу у вези са наредбама града око спречавања ширења вируса корона, као и одговора градоначелника, који поред свега изнетог истиче да нико због тога што је доставио информацију и изнео истину није сносио последице у неком Јавном предузећу или установама у граду, чиме је обмануо све грађане, Градски одбор Народне странке са жаљењем истиче следеће.

Истине ради, управо је један храбри Зајечарац, узбуњивач из ЈКП „Водовод“, др Драгослав Илић поднео 20. 08. 2020. године првом човеку антизајечарске градске власти, одлазећем градоначелнику Бoшку Ничићу, информацију о кршењу прописа, закона, општих аката, Статута предузећа, злоупотребама у вршењу јавних овлашћења, а на основу Закона о заштити узбуњивача, учињених од стране одговорног лица у правном лицу, али уместо да одлазећи градоначелник реагује и заштити јавни интерес, узбуњивач је недуго након тога 23. 10. 2020. године добио отказ Уговора о раду од стране одговорног лица у правном лицу, чији је заштитник управо одлазећи градоначелник.

Овакав и слични примери којих вероватно још има у нашем граду, само показују да су запослени у Јавним предузећима и установама изложени страховлади од стране накарадне СНС власти, тако да запослени једино могу путем анонимних пријава и писама да указују на бројне проблеме са којима се свакодневно сусрећу.

Зато, Народна странка Зајечар, као странка правдољубивих људи ће увек стати уз све обесправљене и угрожене суграђане и уједно позива све добронамерне људе да нам се придруже у борби за бољи и праведнији и НАШ Зајечар.

Народна странка Зајечар