Народна странка

Народна странка Зајечар: Власт злоупотребила вирус корона у политичке сврхе

Народна странка Зајечар: Власт злоупотребила вирус корона у политичке сврхе

Народна странка Зајечар сматра да је расписивање локалних избора у Зајечару заказаних за 28. март 2021. године крајње неодговоран потез и штетан по здравље свих суграђана.

У тренутку када је у нашем граду још увек на снази ванредна ситуација због епидемије коранавирусом, када свакодневно има новозаражених, када нажалост умиру наши суграђани од последица овог опаког вируса, а још је у току и имунизација становништва, овај чин расписивиња избора за поменути датум изгледа крајње неразуман.

Као одговорни људи, сматрамо да је требало да се избори закажу за неки каснији датум и уз фер услове, и подсећамо да је последњи законски рок за одржавање избора у Зајечару 30. 5. 2021. године, а тада би, надамо се далеко боља била епидемиолошка ситуација у граду, јер би највећи део становништва до тада примио преко потребну вакцину.

Очигледно, да се иза овакве неразумне одлуке крије подмукла намера актуелне антизајечарске власти предвођене СНС-ом и одлазећим градоначелником који као највећа политичка кукавица има нaмеру да се крије иза имена Александра Вучића и функционерске кампање његових министара, СНС батинаша у џиповима без таблица, а све то како би још једном он и СНС преварили грађане Зајечара, док ће целокупној зајечарској опозицији бити ограничено деловање.

Зато, позивамо господу из власти да бар једном поступе одговорно према својим грађанима и помере датум локалних избора.

Народна странка Зајечар