Народна странка

Народна странка Врбас: ЈКП Комуналац наставља са малтретирањем својих корисника

Народна странка Врбас: ЈКП Комуналац наставља са малтретирањем својих корисника

Опште је позната чињеница да је у већини насељених места у нашој општини вода за пиће неисправна и да би је требало третирати као техничку, а самим тиме, исто тако и наплаћивати грађанима. Сведоци смо да тренутна власт није урадила много како би мештани добили исправну воду коју све ове године уредно плаћају као пијаћу иако је већина не користи у те сврхе. 
Појединици су тужили ЈКП Комуналац и на суду доказали да нису у обавези да плате исту тј. да вода из водоводне мреже није исправна за пиће. Да за СНС закон, право и правда не постоје доказали су и 2019. године када су суграђанина из Равног Села Царичић Божидара покушали да искључе са водоводне мреже након што их је победио на суду. Недуго после тога добијамо детаљне анализе из Немачке да је вода пуна канцерогеног арсена. Уместо да се учине конкретни помаци ка побољшању ситуације, ми се у задње време поново срећемо са истом праксом ЈКП Комуналца, а то је даље искључивање корисника са мреже. Пре недељу дана са водоводне мреже је искључена породица из Равног Села са четворо деце.

Апелујемо на општинску власт да сместа прекине малтретирање грађана наше општине и да, за промену, учини нешто корисно по исте. 

Уколико нисте способни да обезбедите основне животне услове за своје суграђане поднесите оставке и изађите поново на изборе да видите шта ваши суграђани мисле о вашем раду. Дубоко верујемо да за тај потез немате храбрости јер сте свесни да већ постоји значајан број добијених тужби против ЈКП Комуналац и да је то тек почетак јер су Врбашани одлучили да неће више да ћуте на ваша непочинства, криминал и корупцију.

Решите проблем исправности воде или се склоните да то уради неко ко може, хоће и сме.

Милош Краљ
ВД председника ОО Народне странке Врбас