Народна странка

Народна странка Врањска Бања: Због запошљавања страначких послушника грађани се смрзавају

Народна странка Врањска Бања: Због запошљавања страначких послушника грађани се смрзавају

Повереништво Народне странке у Врањској Бањи најоштрије осуђује неодговоран однос ЈП "Нови дом" и директора Горана Петровића према проблему смрзавања грађана Бање који су се прикључили на даљинско грејање термалном бањском водом.

Бањчани који живе у улицама краља Петра Првог Ослободиоца, Бошка Ђорђевића, Доситејевој и Улици Боре Станковића, као и становници насеља Ћосики и Бурдинци, већ недељама се смрзавају у својим становима и кућама због нестручно изведених радова радника "Новог дома" што је последица страначког, тачније, СНС запошљавања у овом јавном предузећу.

Питамо "Нови дом" и његовог директора како може "улазна вода" са 42 степена и један измењивач топлоте да загреју стотинак станова и кућа у центру Врањске Бање и насељима Бурдинци и Ћосики, док Стационар у Бањи обезбеђује одлично грејање са седам измењивача?

Директор Петровић, уместо да даљинско грејање термалном водом поправи у Врањској Бањи, стално долази у Бању да би умирио грађане који се смрзавају, па је чак отишао толико далеко у својој демагогији да је домаћинствима у насељима Ћосики и Бурдинци обећао да неће морати да плаћају рачуне за грејање до марта наредне године.

То значи да ће житељи поменутих насеља имати бесплатно смрзавање зими, али да ће плаћати грејање када се куће и станови не греју, дакле, у летњој половини године.

Народна странка у Врањској Бањи пита зашто једни грађани Бање неће плаћати грејање, а у центру ће остали који су прикључени на даљинско грејање плаћати што се смрзавају у својим кућама и становима?

Упозоравали смо наше суграђане да не наседају на мамац даљинског грејања, јер није исто грејање на мазут, како ради "Нови дом" у Врању, и грејање на термалну воду у Врањској Бањи, подсећајући их на тврдње сада покојног инжењера Бањчанина "да је топлотна енергија најгрубљи вид енергије који се лако и брзо губи приликом транспорта".

Наши су суграђани поверовали посланику Славиши Булатовићу који је све то покренуо како би његова кућа била прикључена на даљнско грејање, а посао топлификације поверио Горану Петровићу и "Новом дому" и тиме унапред потписао пресуду топлификованим Бањчанима да ће се зими смрзавати и то плаћати, уз велика улагања у инфраструктуру даљинског грејања од преко 100.000 динара по домаћинству.

Народна странка у Врањској Бањи позива Бањчане да откажу уговоре са "Новим домом" и да траже надокнаду штете.

Народна странка Врањска Бања