Народна странка

Народна странка Врање: Градоначелник и већник за спорт у мисији уништења врањског спорта

Народна странка Врање: Градоначелник и већник за спорт у мисији уништења врањског спорта

Поводом још једне срамне доделе средстава спортским клубовима у Врању од стране Града, која је изазвала негативне и бурне

реакције грађана и спортских радника, Градски одбор Народне странке Врање се овим путем, још једном, по ко зна који пут на ову тему, из године у годину, обраћа градоначелнику Врања Слободану Миленковићу и већнику за спорт Ненаду Ђорђевићу са питањем да су они дефинитивно одлучили да униште врањски спорт?

Као што је познато, заслугама овог двојца раније су већ угашени КК "ЈУГ" и ОК "Младост", а сада су се изгледа намерачили да угасе и ФК "ДИНАМО" и ОК "ЖОК".

Народна странка Врање се пита којом су се логиком господин већник за спорт и господин градоначелник водили када су ФК Минералцу из Врањске Бање, члану најниже фудбалске лиге у Србији, доделили 4,5 милиона динара, а ФК Динаму, члану српске лиге 6,5 милиона динара? Такође, да ли је нормално одбојкашком клубу "Пантери" доделити 5,5 милиона динара, а женском одбојкашком клубу "ЖОК" 4 милиона, премда се "ЖОК" такмичи у другој лиги Србије, а "Пантери" два ранга ниже? Да ли је дотична господа, која управља градским буџетом, свесна да ће и Динамо и ЖОК тешко функционисати са додељеним  средствима, те да ће и њихов опстанак бити доведен у питање?

Нас из Народне странке забрињавају одлуке овог двојца који озбиљно претендују да постану гробари врањског спорта, јер су исти свели на најниже гране. Ми смо годинама уназад упозоравали да ће до  тога доћи, а доказ да се врањски спорт уништава је и гашење Спортског савеза.

Зато ми још једном питамо градоначелника Миленковића и већника за спорт Ђорђевића да ли ће наћи решење за раднике Спортског савеза који месецима штрајкују испред Општине?

Народна странка Врање