Народна странка

Народна странка Врање: Деца крећу у школу у којој радови и даље трају

Народна странка Врање: Деца крећу у школу у којој радови и даље трају

Неспособност градске власти у Врању видљива је на сваком кораку. Саобраћајна инфраструктура је у катастрофалном стању и о томе упозоравамо годинама. Погледајмо у каквом се само стању налазе улице Косовска и Карађорђева, као и многе друге улице у нашем граду.

Међутим, овог пута неспособност и неодговорност градске власти иде корак даље. 
Наиме, како школска година почиње за два дана, стање у Основној школи "Јован Јовановић Змај" у Врању је забрињавајуће. 

Радови на реконструкцији ове школе су почели прошле године и до данашњег дана нису завршени. То што радови нису завршени нас не чуди, с обзиром на то да ова власт никада ништа на време није завршила. Нас забрињава чињеница да је неко од одговорних дао дозволу да деца у четвртак, 1. септембра крену у ову школу иако радови на реконструкцији исте и даље трају.

Невероватно је колика је небрига и немар ове власти према нашој деци и колико им је безбедност деце на последњем месту, те се свака разборита особа запита да ли неко из руководства града размишља да се можда неко дете неће повредити, можда упасти у незатрпане канале дубоке скоро два метра у којима су положене цеви, да се неко дете неће саплети од разбацаних бетонских плоча по дворишту и слично? Да ли се неко од њих уопште и брине о безбедности деце која треба да похађају ову школу?

Да је градилиште још увек отворено и градња у току види се на сваком кораку школског дворишта ове школе. Поред тога и хигијена у дворишту школе је на забрињавајућем нивоу јер је смећа свуда по дворишту, те је евидентно да деци поред опасности од градилишта прети и опасност од могуће заразе.

Количина мржње ове власти према грађанима Врања огледа се у девастираном инфраструктурном и економском стању у коме се град налази захваљујући њима. Гард се руинира, грађани сиромаше али се функционери Српске напредне странке свакодневно богате. Све је то јасно. Нејасно је само како не покажу бар минимум одговорности према деци? Уместо да им безбедност деце буде на првом она је на последњем месту, а то доказују овим примером пушања у рад небезбедне школе на којој реконструкција траје.

Народна странка Врање позива надлежне да још једном преиспитају одлуку о давању дозволе за рад школи која је још увек у фази реконструкције и самом тим небезбедна за децу која је похађају. У супротном, уколико се неко дете повреди због незавршених радова одговорност ће бити само на вама.

Народна странка Врање