Народна странка

Народна странка Врање: Градоначелник мање да се ишчуђава, а више да се посвети развоју града

Народна странка Врање: Градоначелник мање да се ишчуђава, а више да се посвети развоју града

Реагујући на изјаву градоначелника Врања Слободана Миленковића о томе да је запрепашћен бројем становника у Врању након завршеног пописа и чињенице да је у последњих десет година Врање напустило преко десет хиљада становника, Народна странка Врање истиче да градоначелник уместо да се зачуђује и запрепашћава, боље да се запита због чега се је толико људи иселило из Врања и то баш у десетогодишњем златном добу напредњачког економског тигра.

Господин градоначелник уместо што сади платане које му је донирао Миленијум тим боље да се је потрудио да за све ово време колико је на власти у Врању доведе бар једног ваљаног инвеститора. Врање је за време његовог мандата постало црна рупа Србије из које се становништво масовно исељава у потрази за егзистенцијом, с обзиром да у Врању, осим партијских чиновника и осталих тркача Српске напредне странке и њених партнера који се запошљавају искључиво у јавном сектору, у реалном сектору готово да и нема запошљавања, а запошљавања нема јер нема ни озбиљних инвестиција. На страну тога што су и зараде у реалном сектору знатно мање у односу на јавни.

Такође, градоначелник уместо што отвара новоасфалтирану улицу од тридесетак метара, требало је да обиђе Баба Златину улицу и информише се како људи тамо живе без воде већ неколоко дана. Како свакодневно функционису и газе блато јер се у Врању радови на инфраструктури започињу искључиво зими, као што и доликује свакој неспособној власти. 

Да ли се је градоначелник можда запитао како данас живе бивши радници Геокса, њих хиљаду и две стотине. Од чега плаћају рачуне за струју, комуналије, телефон, од чега прехрањују породице?

Прошетајте се градоначелниче мало градом којим руководите да вас људи виде, да вам кажу какве проблеме имају и шта их тишти. Тада ћете можда схватити због чега се људи из Врања масовно исељавају, а верујемо да ћете тада бити још више запрепашћени.

Народна странка Врање