Народна странка

Виолета Марковић (Чачак): Легализација Пиперовог објекта пример континуитета корупције

Виолета Марковић (Чачак): Легализација Пиперовог објекта пример континуитета корупције

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић изјавила је да је легализација угоститељског објеката одборника СНС-а Славољуба Пипера који је изграђен без иједне дозволе прави пример континуитета корупције у политичком животу града.

„У докумантацији се тврди се да је тај објекат изграђен седамдесетих година прошлог века што би значило да је Славољуб Пипер имао десет година када је изградио објекат од 118 метара квадратних у строгом центру града“, рекла је Марковић.

Она је подсетила да се на поменутој локацији налазио објекат који је био у власништву града, а који је био уступљен друштвеним организацијама. Због тога је спорно на основу чега је локална самоуправа утврдила да је одборник СНС-а власник објекта.

„Утврдили смо да су то две-три признанице које нису оверене код нотара, да немају печат, које су наводно из осамдесетих година, да је Славољуб Пипер исплатио раднике који су радили на изградњи олука, електроинсталација у неком објекту који се налази на овој парцели. Позивам градоначелника Милуна Тодоровића и јавног правобраниоца Катарину Новковић да изваде историјат парцеле, да је дају јавности на увид ако су све урадили по закону“, изјавила је Марковић.

Она је поручила да ће одговараће сви они који буду ставили потпис на спорне папире.

„Одговараће они који буду ставили потпис. Знамо да то за сада нису Милун Тодоровић и јавни правобранилац већ неко ко је запослен у правобранилаштву“, закључила је Виолета Марковић.