Народна странка

Народна странка Ваљево: Да се Ваљево врати народу

Народна странка Ваљево: Да се Ваљево врати народу

Градски обор Народне странке Ваљево ће послати отворен и искрен позив на разговоре под заједничком платформом "Да се Ваљево врати народу", а преговори би ишли ка циљу прављења једне велике уједињене коалиције патриотских снага до које би дошло непосредно пред локалне изборе, а до тада кроз заједничко деловање кроз поменуту платформу.
 
Како се наводи у саопштењу, на седници ГрО Народне странке на којој су детаљно анализирани програм, изазови и деловање на локалу у будућности, донета је одлука да ваљевски одбор иницира преговоре и упути позиве свим опозиционим странкама и покретима десне оријентације и десног центра у граду, као и са свим странкама које не припадају овим оријентацијама, али су искрено патриотске и деле сличне вредности, а искажу жељу да разговарају.
 
Наглашавају да је Народна странка Ваљево искључила било какву врсту преговора са владајућим странкама и онима који су се према Народној странци односили на неприкладан начин, забијајући јој "нож у леђа" у току предизборне кампање и након ње.
 
"На основу резултата републичких избора на територији Ваљева, као и на истраживањима јавног мњења који су показали да грађани Ваљева доминантно идеолошки нагињу ка десном центру и либералној десници, странке ових опција би ушле у преговоре о коалицији са концептом да не сме бити бачених и одвучених гласова, и да ће удружени значајно подићи квалитет стручности, планова и рада у наредном периоду", наводи у саопштењу за јавност Народне странке Ваљево и додаје:
 
"Уколико би странке ових идеолошких усмерења самостално деловале, дала би се шанса популистичким, квази патриотским, коруптивним и нестручним опцијама које данас чине градску власт да и даље приватизују цео град и сматрају га својим предузећем. Из тог разлога, јер је град постао предузеће, Народна странка и предлаже платформу под називом "Да се Ваљево врати народу", и иницира окупљање и разговоре само оних искрених и у својој идеологији доследних опозиционих странака које делују на територији града. У нади да ће се окупљању и разговорима око истих циљева одазвати сви којима су патриотизам, вредности, јачање институција система и враћање поверења грађана у њих, једнак статус домаћих предузетника и страних компанија у погледу добијања олакшица и субвенција, снажан подстицај пољопривредним газдинствима, деблокада медијског простора и владавина права на првом месту".
 
Народна странка Ваљево поручује да ће врата бити отворена и свим будућим покретима и групама грађана на територији Ваљева који ће неговати сличне програмске оријентације. 
 
"По последњим истраживањима грађани Ваљева су јако разочарани досадашњим немогућностима да се управо странке и покрети поменутих идеологија и стремљења окупе у један велики блок и делују заједно. Такође, политичка математика је убедљива када су у питању програмске и идеолошки сличне коалиције, 1 +1 увек дају 3, и због гласова који не остају бачени или раштркани, као и због чињенице да због шансе да постигну већи успех, један део апстинената ипак изађе на биралишта. А само добар успех на изборима, који само заједно можемо остварити, јесте гарант да Ваљево напокон вратимо народу и покренемо га са мртве тачке у којој се тренутно налази", наводи се у саопштењу за јавност Градског одбора Народне странке. 

преузето са портала Колубарске.рс