Народна странка

Народна странка Ваљево: Главни урбаниста има пет пута већу плату од дозвољене законом

Народна странка Ваљево: Главни урбаниста има пет пута већу плату од дозвољене законом

Председник Градског одбора Народне странке Ваљево Милош Миливојевић изјавио је да главни урбаниста има пет пута већу плату од законом дозвољене и навео Извештај државног ревизора који се односи на погрешно обрачунату основицу плате главног урбанисте.

„Ревизор у Извештају наводи: „Основица за обрачун и исплату плате главног урбанисте од децембра 2020. године утврђена је у износу од 12.193 динара за изабрана лица, уместо 2.624 динара за именована и постављена лица, што није у складу са Закључком Владе Србије који се односи на утврђивање оснвице за обрачун и исплату плате изабраних лица, постављених лица и запослених у органима и службама локалне власти, почев од плате за децембар 2020. године“. Постављамо питање да ли је истој смањена плата односно враћена у законске оквире? Ако није, када ће то бити учињено и најважније да ли ће остварена разлика у заради бити враћена у градски буџет?“ упитао је Миливојевић.

Он се осврнуо и на случај јавне набавке у ПУ Милица Ножица.

„У јулу, августу и септембру ПУ Милица Ножица објавила је јавну набавку за службеника за јавне набавке . Уговор је склапан са Центром за одрживи локални развој кога заступа Ненад Михаиловић. У међувремену се појавио  и „А тендер“ као понуђач. Шта је овде занимљиво ? Понуда Михаиловића била на 120 000 динара што је више од плате градоначелника Ваљева , а понуда А Тендера  25 000 динара. Дакле скоро пет пута мање. Ова установа зато обуставља јавну набавку и наводи да су настале околности које не опрадавају потребу закључења уговора.Све ово наводи нас на сумњу да овде нешто није у реду“, рекао је Милош Миливојевић.

Члан ваљевског одбора Горан Гавриловић изјавио је да тренутно пројекат изградње пумпне станице у Ваљеву на простору између улица Владике Николаја, Синђелићеве и Железничке ради ЈП „Урбанизам“ Крагујевац. 

„Овде је спорна локација јер је то простор некадашњег Прекршајног суда, некадашњег кафића Гонг, преко пута Дома здравља. Својина је градска. Како је могуће да је НИС ушао у реализацију пројекта без сагласности? Да ли је ово предузеће, у ствари,  сагласност Града?  То је као да је неко на месту ваше куће одлучио да подигне неки други објекат. Друго питање је да и ће пумпа НИС 1 бити исељена? Одмах да кажем да Народна странка подржава исељење ове пумпе, али никако опет у центар града, ако се ради о овој локацији преко пута Дома здравља“, рекао је Гавриловић.