Народна странка

Народна странка Ваљево: Спорна изградња НИС-ове пумпе

Народна странка Ваљево: Спорна изградња НИС-ове пумпе

Градски одбор Народне странке Ваљево истиче да су у вези са изградњом НИС-ове пумпе спорне две ствари: локација и својина. Компанија НИС изградиће бензинску пумпу у близини Дома здравља, на раскрсници улица владике Николаја, Синђелићеве и Железничке.

„Како је могуће да је предузеће НИС, као и извршилац и ЈП Урбанизам Крагујевац, ушло у реализацију пројекта без права својине на туђем. Сликовито, то је исто као кад би неко срушио вашу кућу, иселио вас и ту подигао неки објекат, зграду, ресторан. То је противзаконито. Прво што се тражи је доказ својине, доказ власништва или сагласност власника. Отуда питамо градске власти да ли је предузеће НИС добило сагласност за овај урбанистички пројекат“, рекао је потпредседник Градског одбора Народне странке Ваљево Горан Гавриловић.
 
Он је упитао локалну власт да ли је тачно да ће бензинска пумпа, некадашањег "Југопетрола", позната као "Градац 1", која се налази на улазу у Тешњар, бити измештена управо на поменуту локацију раскрснице "дуплих трака", Синђелићеве и Железничке улице? 

Народна странка Ваљево подржава исељење пумпе са почетка Тешњара из центра града, али је против тога да поново буде у центру града, и то у близини Дома здравља јер локација обухвата парцеле где се налзи неколико локала у Железничкој улици, али и и део паркинга. 

„Да ли се градска власт на тај начин бори против аерозагађења, тако што ће бензинску пумпу поново сместити у центар града?“

 
Гавриловић се захвалио савесним грађанима који им пријављују "овакве аномалије у друштву".
 
„Оно што смо добили, а везано је за ову тему, је упозорење да фирме једног градског већника имају интерес од овог плана измештања бензинске пумпе, јер ће на месту садашње пумпе у Градцу бити грађена такозвана "Капија Тешњара" и да ће то радити његове фирме. Каснијим истраживањем смо управо и дошли до овог урбанистичког пројекта - рекао је Горан Гавриловић.