Народна странка

Народна странка Ужице: Колико кошта Студија о паркирању која је насмејала Ужичане?

Народна странка Ужице: Колико кошта Студија о паркирању која је насмејала Ужичане?

Председница Градског одбора Народне странке Ужице Ивана Парлић поднела је данас, на основу Закона о доступности информација од јавног значаја, градоначелници Ужица и Градској управи Захтев за достављање неколико докумената који се односе на недавно представљену Студију о паркирању у Ужицу.

Наиме, у Ужицу је недавно у Градској кући одржано представљање Студије о паркирању која је најављена као документ на 700 страна, али тај податак о броју страница остао је у сенци чињенице да грађани ништа ново нису сазнали, нити је предложено решење које озбиљније решава проблем паркирања у Ужицу. 

Студију је радила фирма "Модел 5" из Београда чији је власник Звездан Пешовић. Наводно је  неколико стручњака ове компаније чак шест  месеци радило анализу, чији су резултати само насмејали многе Ужичане. "Сазнања" која су са грађанима подељена у форми Студије одавно су позната свим становницима овог града, од пешака до возача.

Пошто су  Ужичани у Студији добили њима опште познате чињенице, ред је да буду упознати и са мање познатим "детаљима". Важно је да јавност зна колико је Град платио ову студију и зашто? Како је изабрана управо ова фирма и ко је донео одлуку о потреби израде студије.

Занимљив је податак  да је  власник ангажоване фирме „Модел 5“ већ био хапшен због давања мита председнику општине Мала Црња, како би његова фирма добила посао сигнализације саобраћаја у тој општини. Такође би било занимљиво и да јавност сазна да ли блиска веза Звездана Пешовића, власника фирме „Модел 5“, са једним од извршних директора "Путева Србије", Зораном Пешовићем, има утицај на  избор тендерске комисије као и на саму одлуку  да се ова излишна Студија ради.


Ивана Парлић 
председница Градског одбора Народне странке Ужицe