Народна странка

Народна странка Ушће: Лажни референдум у служби лажног режима

Народна странка Ушће: Лажни референдум у служби лажног режима

Новембра 29. требало је да се одржи референдум који је краљевачка власт расписала по питању формирања тј. враћања општине Ушће. Референдум је одложен, наводно због пандемије.

У предизборној кампањи краљевачки напредњаци су обећали Градску општину Ушће до Нове године. Све би то било логично, јер је предлог наишао на изванредан пријем код грађана Ушћа као и у насељима која му гравитирају. Ушће које је од Краљева удаљено 50 км, а поједина села и читавих 110 км, које обухвата 37 одсто територије Града Краљева, на тај начин би повратило своју локалну самоуправу, која му је неправедно одузета 1967. године.  Од тада до данас, становништво на овом подручју са преко 20 000 спало је на око 6 000 грађана. Али, краљевачки напредњаци воде кампању „испод жита“ – против ове, за наше грађане изузетно важне идеје. Они желе да наше грађане „преведу жедне преко воде“.

Поставља се питање, зашто су против формирања Градске општине Ушће? Град Краљево би годишње био „оштећен“ за неких 350 – 400 милиона динара, колико би најмање према свим проценама припадало новој општини. Референдум је расписан са идејом да не успе. Када се зна ко контролише изборе, ко броји гласове и како никакве контроле нема, сигурни смо да би и било тако. Тада могу да нам кажу: “Хтели смо да вам дамо општину, али је ви нисте хтели, и ми ту не можемо ништа“.

На тај начин би краљевачки властодршци и даље и по пет пута реконструисали једну исту улицу, а ми бисмо свакодневно до општине преваљивали пут од преко 100 – 200 км.  И даље би нам они организовали „пасуљијаде и кромпиријаде“.... И даље бисмо били без воде, лекара, путева... И даље би код нас долазили само пред изборе... И даље би нам обећавали општину.

Драгош Бојанић
председник Месног одбора Народне странке Ушће